11 Kasım 2011 Cuma

Van Depreminde Otel Enkazında Kalan DHA Muhabirleri Sebahattin Yılmaz Ve Cem Emir’in Telefonlarından Sinyal Alınıyor


Arkadaşlarımız iki gündür enkaz altında

DHA muhabirlerinden yaşam sinyali

VAN’da yıkılan Bayram Oteli enkazı altında kalan DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir’den olumlu haber var. Muhabirlerin telefonlarından sinyal geldiği öğrenilirken, diğer yandan da bölgede şiddetli kar yağışı başladı. Tipi altında arama çalışmaları sürüyor.

DHA Van Bürosu muhabiri Sebahattin Yılmaz ile Diyarbakır Bürosu muhabiri Cem Emir, önceki gün 20.30 sıralarında son haber ve görüntülerini merkeze ulaştırıp teyit aldı. Dışarıya yemeğe gitmeden önce cihazlarını üçüncü kattaki odalarına bırakmak istediler. 2 gazeteci o sırada depreme yakalandı. Onları dışarıda bekleyen DHA ekibi hemen Bayram Oteli’ne koştu, ancak bina yerine enkaz yığınıyla karşılaştı.

DUALARIMIZ ARKADAŞLARIMIZ İÇİN 

Haberin DHA merkezine ulaşmasıyla birlikte müthiş bir organizasyon başladı. DHA’nın birçok başarıya imza atan, ödüller kazanan gözü pek 2 muhabiri enkaz altındaydı. DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci, bir yandan Van’daki arkadaşlarına gerekli talimatları verirken, bir yandan da ekiple ilk bulduğu uçakla Van’a uçtu. Arama kurtarma ekipleri enkazda zamanla yarışırken, onlara her türlü bilgi ve destek de verildi. GSM operatörüyle temasa geçildi.

CEP TELEFONUNDAN SİNYAL ALINDI

GSM operatöründen elde edilen bilgilere göre Sebahattin Yılmaz’ın cep telefonunu en son 21.09’da, Cem Emir’in ise saat 20.35’de kullanıldığı saptandı. En son sinyal alındığı yer kurtarma ekiplerine iletildi. Vodefone'un bugün yaptığı araştırmada ise Bayram Oteli enkazı altında kalan DHA muhabiri Cem Emir'in cep telefonu saat 13. 59 ve saat 14.07’de açıltı ve 20 saniye süreyle sinyal aldı.

KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Bu arada hava sıcaklığının hızla düşütğü van'da akşam saatlerinde yoğun kar yağışı başladı.DHA