27 Kasım 2011 Pazar

Norveç Savunma Bakanı'da Anadolu Ajansının Yalan Haber Yaptığını Açıkladı


Norveçli Bakan'dan yalanlama
PES Başkanlık Üyesi ve Norveç Savunma Bakanı Espen Barth Eide’nin, Türk basınında söz edilen ve kendisinin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüş ayrılığı olduğuna dair iddiaları yalanladığı bildirildi.

CHP İletişim Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, “PES Kurultayında ‘Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile Norveç Savunma Bakanı Eide tartıştı, kavga etti’ diye haber yapan Anadolu Ajansı’na bir yalanlama da PES Başkanlık Üyesi ve Norveç Savunma Bakanı Espen Barth Eide’den geldi” denildi.

Açıklamada, Eide’nin CHP’nin Brüksel Temsilciliği aracılığıyla bir açıklama yaptığı belirtilerek söz konusu açıklamada, Türk basınında söz edilen ve kendisinin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüş ayrılığı olduğuna dair iddiaları yalanladığı kaydedildi. Norveç Savunma Bakanı Eide’nin CHP’nin Brüksel Temsilciliği aracılığıyla yaptığı açıklama şöyle:

“Basın asılsız görüş ayrılığı söylentilerine itibar etmesin. Dostum Kemal'le birlikte çok önemli mükemmel bir tartışmaya katıldık. Bir oturumda bir araya geldik ve her zamanki gibi aynı siyasi görüşleri paylaştığımızı gördük. Kemal'in, Avrupa'nın kalbinde büyük bir şevkle kabul görmesi sadece benim değil, aynı zamanda tüm PES'e üye partilerinin Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu göstermiştir."

CHP'li Tekin'den açıklama
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Norveç Savunma Bakanı ile tartıştığı iddialarının doğru olmadığını bildirdi.

Tekin, Kılıçdaroğlu’nun Norveç Savunma Bakanı ile tartıştığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Kılıçdaroğlu’nun Avrupa Sosyalistleri Partisi kongresinde Norveç Savunma Bakanı Espen Berth Eide ile tartıştığı haberi yalandır” dedi. Kılıçdaroğlu ile birlikte kendisinin de toplantıya katıldığını anımsatan Tekin, “Toplantıda hiçbir şekilde böyle bir tartışma yaşanmamıştır. Yalan haber üretme merkezlerini aratmayan Anadolu Ajansının bu haberi tümüyle asparagastır. İktidar partisinin güdümündeki Anadolu Ajansının bu haberi aşağılık bir dezenformasyondur” ifadesinde bulundu.

Tekin açıklamasında şunları kaydetti:
“Gerçek gazetecileri zorla emekliye sevk eden yerine yandaş medya mensuplarını başlatan Anadolu Ajansı yönetimi biran evvel aklını başına toplamalıdır. Tarafsızlık ve doğruluk ilkesini yitiren Anadolu Ajansı’nın yandaşlık ve yalakalık tutumunu kınıyorum. TRT Genel Müdürlüğü önünde yazılı basın açıklaması yapan CHP’li milletvekilleri önümüzdeki günlerde Anadolu Ajansı önünde de uyarı eylemi yapacaktır.”ANKA