13 Ekim 2010 Çarşamba

Celal Mümtaz Akıncı Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçildi

Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Celal Mümtaz Akıncı Seçildi
Anayasa Mahkemesi üyeliğine, baro başkanlarının avukatlar arasından gösterdiği adaylardan Celal Mümtaz Akıncı seçildi. TBMM Genel Kurulu’nda yapılan ikinci tur oylamada Mümtaz Akıncı 290 oyla Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.
Türkiye Barolar Birliği’nden gönderilen üç isim arasından Anayasa Mahkemesi’ne seçilecek bir üye için TBMM Genel Kurulu’nda yapılan ikinci tur oylamaya 385 milletvekili katıldı. Yapılan gizli oylamada; Celal Mümtaz Akıncı 290, Ali Dilber 5, Sait Sever 29 oy aldı. Oylamada 3 oy geçersiz, 58 oy da boş çıktı. İkinci oylamada gerekli olan 276 oyu alan Mümtaz Akıncı, Anayasa Mahkemesi’ne üye seçildi.

AKINCI: ÇOK MUTLUYUM

Akıncı, AYM üyeliğine seçilmesini değerlendirirken, çok mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade etti. Akıncı, "İnşallah bu göreve layık olmaya çalışacağım. Kutsal bir görev, yapılması gereken bir görev. Tüm çabamı sarf edeceğim" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda yapılan ikinci tur oylamada 290 oyla Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Celal Mümtaz Akıncı duygularını ANKA’ya aktardı. Akıncı şöyle konuştu:

"Bu kutsal göreve getirildiğim için heyecanlı ve mutluyum. Meslektaşlarıma, Afyonkarahisar Barosu meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bizi 9 yıldır baro başkanlığı görevine layık gördüler, akabinde de 41 baro başkanının oyunu aldım. Meclis’de yapılan seçimde de AYM üyeliğine seçildim. İnşallah bu göreve layık olmaya çalışacağım. Kutsal bir görev, yapılması gereken bir görev. Tüm çabamı sarf edeceğim."

AKINCI KİMDİR

Avukat Celal Mümtaz Akıncı, 31 Ocak 1957 tarihinde, üç çocuklu bir ailenin son çocuğu olarak Afyonkarahisar’da doğdu. İlk orta ve lise öğrenimimi Afyonkarahisar’da yaptıktan sonra, 1975-1976 öğrenim yılında Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nda okudu. Bu Okulda öğrenci iken 1976 yılında girdiği sınavda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanarak hukuk öğrenimine başladı. Hukuk Fakültesinden 1982 yılında mezun olup, 1983 yılında Afyonkarahisar’da avukatlık stajına, stajı müteakiben de 262 sicil numarası ile Afyonkarahisar Barosuna kaydolarak 16 Ocak 1984’de fiilen Afyonkarahisar’da avukatlık mesleğine başladı.

1 Nisan 1984’de askerlik sebebiyle mesleğine ara vererek İstanbul’da Personel Okulu’nda yedek subay öğrenciliğini tamamlayan Celal Mümtaz Akıncı, burada çektiği meslek kurası sonucunda Sivas 5. Piyade Er Eğitim Komutanlığı emrine atandı ve Askeri Hakimlik Kararnamesinin yayımlanması sonucunda 5. Piyade Er Eğitim Komutanlığı Askeri Mahkemesinde Hakim Asteğmen olarak göreve başladı ve askerlik görevini 31 Temmuz 1985’de tamamladı. Askerlik görevini yaparken girdiği Askeri Hakimlik sınavını kazanmasına rağmen, tercihini avukatlık mesleğinden yana kullanarak, memleketi Afyonkarahisar’a dönerek avukatlık mesleğini sürdürmeye devam etti.

2001 yılında Afyonkarahisar Baro Başkanı’nın istifası üzerine yapılan olağan üstü genel kurul sonucu Afyonkarahisar Baro Başkanlığına seçilen Celal Mümtaz Akıncı, baro başkanlığı görevini sürdürüyordu. Akıncı evli ve dört çocuk babası.milliyet.com.tr