19 Ekim 2010 Salı

Ali Dibocu'dan Adalet Bakanı Olmaz


Kılıçdaroğlu: Ali Dibocu'dan Adalet Bakanı Olur Mu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HSYK’nın, Adalet Bakanlığı’nın yan kuruluşu haline geldiğini savunarak, "Bakan söyleyecek hepsi tak tak yapılacak. Ve buna da biz ‘bağımsız yargı’ diyeceğiz. Bu ülkenin talihsizliği ne? Ali Dibocu’dan Adalet Bakanı olur mu Allah aşkına? Sen uygar bir toplumda Adalet Bakanı değil, milletvekili olamazsın" dedi.
BAŞBAKAN HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HSYK üyeliği seçimlerini eleştirdi. AKP’nin demokrasiyi isteyen bir parti olmadığını, AKP’nin gizli gündemi olan bir parti olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Ama dediler ki, ‘niye öyle olsun’ dediler. Bunun sonucu somut bir biçimde ortaya çıktı. AKP yargının tarafsız ve bağımsız olması gerektiğini söylüyordu.Bazı tuzu kuru aydınlar ‘niçin itiraz ediyorsunuz’ diyordu. Bakan ve Müsteşar, HSYK’da yer almasın, yer aldığı sürece yargı bağımsız değildir dedik. Dedik ki, kendi programımızda HSYK’da Adalet Bakanı olmayacak, Adalet Bakanı Müsteşarı olmayacak dedik. AKP ne yaptı? HSYK’yı önce çalıştırmadı. Başbakan, ‘sizin elinizden tutan mı vardı’ diye bir de onları suçladı. Hani derler ya, hem suçlu hem güçlü, tipik bir örnek. Sonra ne oldu, bazı bakanlar belli savcılara ve yargıçlara telefon etmeye başladı. Onlara direkt müdahale etmeye başladı. Sonra ne oldu. O kadar ileri gitti ki bir AKP’li milletvekili soruşturma yapan bir savcıya mektup yazıyor. Sayın savcı sizin incelediğiniz konuyu ben daha önce inceledim zaten diyor. O savcı da, dilekçeye ekleyip mahkemeye gönderiyor."

SES VAR MI? TIK YOK

"Bir yargıç ‘üzerimde kurumsal baskı var’ dedi" diye konuşan CHP Genel Başkanı, "Sayın Başbakan’a defalarca sorduk, Allah aşkına bu yargıcın üzerinde kurumsal baskıyı kim yaptı diye? Ses var mı Sayın Başbakan’da, tık yok, işine gelmiyor. Bağıramaz, çağıramaz. Niye konuşmuyorsun Sayın Başbakan. O yargıca baskı yapanı bulmak senin görevin değil mi" diye sordu.

SİZİ BOĞARLAR

Brüksel’de yaptığı temasları hatırlatan CHP Genel Başkanı, "Brüksel’de onlara şunu söylemiştim. Bunlar reform değil mi dedim. Evet dediler. Peki siz kendi ülkenizde niye uygulamıyorsunuz dedim. Çünkü siz bunları yapsanız, sizi boğarlar dedim. Şimdi onların da ayakları yere değmeye başladı. Burada bir değil, çok sorun var" dedi.

MÜSTEŞAR YARDIMCISININ HIZLI YÜKSELİŞİ

HSYK’ya seçimlerin yapıldığını, Adalet Bakanı ve Müsteşar’ın yetmediğini, Adalet Bakanlığı Müsteşar yardımcısının da geldiğine dikkat çeken CHP Genel Başkanı, "Yeni üyenin yükselişi de çok enteresan. 2002-2004’te Personel Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı. 2004-2007’de Personel Genel Müdür Yardımcısı oluyor. 2007-2008’de Personel Genel Müdürü oluyor. Sonra Müsteşar Yardımcısı oluyor, sonra HSYK’da yer alıyor" diye konuştu.

ŞU AHLAKİ SORUYA YANIT BEKLİYORUZ

"Ne zamandan beri Bakan’ın emrinde olanlar kürsü hakimi olarak dillendirilmeye başlandı" diyen Kılıçdaroğlu, "Ve bu kürsü Adalet Bakanlığı’nın yaptığı bütün şaibeli sınavların da sorumlusudur. Şu ahlaki soruya yanıt bekliyoruz. Sınavları ben yapacağım binlerce yargıç alacağım, sonra seçime gireceğim, bana oy verin diyeceğim. Bunun ahlaki yönünü bir Allah’ın kulu çıkıp anlatırsa ben de biz yanlış yapıyoruz diyeceğim. Bunun ahlaki yönü var mı?" diye konuştu.

ALMANYA İKİNCİ DENİZ FENERİ DAVASINI AÇMAK ÜZERE BİZ HALA BİRİNCİSİNİN NE OLDUĞUNU BİLMİYORUZ

Almanya’nın ikinci Deniz Feneri davasını açmak üzere olduğunu hatırlatan CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:

"Biz hâlâ birincisinin ne olduğunu bilmiyoruz, bundan sonra da herhalde daha zor.Ama takip edeceğiz, bizi yıldıramazlar, aydınlığa çıkana kadar takip edeceğiz. Öyle ’HSYK değişti, buraya yargıç geldi, bu yargıç bizim dediğimizi yapacak’, unutmasınlar. Bu ülkenin gerçek yurtseverleri var, bu ülkenin ahlaklı insanlaı var. Bu ülkede insanları sömürenleri affetmeyenler var."

HSYK ADALET BAKANLIĞI’NIN YAN KURULUŞU HALİNE GELDİ

HSYK’nın Adalet Bakanlığı’nın yan kuruluş haline geldiğini belirten CHP Genel Başkanı, şöyle devam etti:

"Bakan söyleyecek hepsi tak tak yapılacak. Ve buna da biz ‘bağımsız yargı’ diyeceğiz. Şimdi buradan soruyorum. Aklı başında olan her yurtsever, her yazar çizere destek veren her aydına soruyorum, Elinizi vicdanınıza koyun ve şu soruyu sorun. Bu HSYK 12 Eylül Anayasasının getirdiği HSYK’dan daha mı bağımlı daha mı bağımsız?"

ADALET BAKANI İLE KONUŞURSAN GERÇEK BİLGİLERİ VERMEZLER

Değişikliklere destek veren bir yazarın bile "bunu birileri düzeltmeli" diye yazı yazdığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Hep Adalet Bakanı ile konuşursanız, size gerçek bilgileri vermezler" dedi.

ALİ DİBOCU’DAN ADALET BAKANI OLMAZ

Ali Dibocu’dan Adalet Bakanı olmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Bu ülkenin talihsizliği ne? Ali Dibocu’dan Adalet Bakanı olur mu Allah aşkına.Kendi el yazısıyla yazdı, kendi partiden arkadaşı notere onaylattı bunu, sen uygar bir toplumda Adalet Bakanı değil, milletvekili olamazsın."

ADALET BAKANI’NIN MÜDAHALESİ ÇIKTI

Açıkça Adalet Bakanı’nın müdahalesinin çıktığına dikkat çeken CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:

"Listeler çıktı. Daha önce yayınlandı bu. Şimdi liste ortaya çıktı. Birbirimizi kandırmayalım. Sayın Bakan demiş ki, ’liste iddiası seçim iradesine saygısızlıktır’ demiş. Seçim iradesine saygısızlık o listeyi hazırlamaktır Sayın Bakan. Listeyi hazırlayanlardan sen hesap soruyor musun? Sen zaten listeyi hazırlayanların başındasın. Sorgulamak saygısızlık, hazırlamak saygısızlık değil. Asıl hazırlayanlar saygısızlık, yargıya saygısızlık, hukuka saygısızlık. İnsana saygısızlık, demokrasiye saygısızlık."

YENİ Mİ FARK ETTİN, GÜNAYDIN

Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı’nın da dayanamayarak itiraz ettiğini ifade eden CHP Genel Başkanı, "Demek ki vicdan sahibi, vicdanı rahatsız. Ne diyor? ’Adalet Bakanlığı kendi bürokratlarının da içinde olduğu listeyi seçtirmek için 2 bin kişiyle sahada çalışma yürüttü’. Günaydın, demek ki fark etmişler. Liste hazırlayacaksınız, bütün savcılara göndereceksiniz, savcılar toplantı yapacak, ’şu listenin seçilmesi lazım’ diye propagandalar yapılacak, 2 bin kişi sahaya inecek yeni fark edilecek" diye konuştu.

ANAYASA’NIN RUHU MU KALDI

"Anayasa’nın ruhu mu kaldı? AKP’nin ruhu var orada şimdi. Ruhtan bahsedeceksiniz, hangi ruh" diye itiraz eden CHP Genel Başkanı, şöyle dedi:

"O ruh hukukun üstünlüğüne inanan, hukuku egemen kılan, kamu vicdanını temsil eden ruhtur. Liste hazırlayacaksınız, adamlarınız liste blok halinde halinde seçilecek, her türlü baskıyı kuracaksınız, siz daha ruhun yeni farkında olacaksınız, artık ruh bitti." ANKAinternethaberoku.blogspot.com