23 Temmuz 2010 Cuma

Kılıçdaroğlu'ndan soru: E - muhtırayı veren komutana ne yaptınız?


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesinin kaldırılması konusunda AKP’nin samimi olmadığını dile getirerek "E-Muhtırayı veren komutan hakkında siz ne yaptınız? Altına kurşun geçirmez zırhlı bir araç aldınız. Bu mudur sizin darbelerle mücadeleniz? Eğer bunun yanıtını vermezlerse kendileri darbenin arkasına saklanmış bir siyasi lider olarak adlandırılacaktır" dedi.
Kılıçdaroğlu, Malatya’ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün görüşmesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine "Kurultay sırasında atışmışlardı ama herhalde aralarındaki sorunu çözmüşler" dedi.

Kılıçdaroğlu, darbelerin yasal dayanağı olduğu ifade edilen TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesinin değiştirilmesi önerisine iktidardan gelen tepkilerin anımsatılması üzerine ise AKP’nin bu konuda samimi olmadığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bugün Sayın Başbakan da konuşmuş, ‘Biz 12 Eylül öncesi ve sonrası mağdur olduk’ diye. Sayın Başbakan’a açık bir soru sormak isterim: E-Muhtırayı veren komutan hakkında siz ne yaptınız? Altına kurşun geçirmez zırhlı bir araç aldınız. Bu mudur sizin darbelerle mücadeleniz? Eğer bunun yanıtını vermezlerse kendileri darbenin arkasına saklanmış bir siyasi lider olarak adlandırılacaktır."