27 Temmuz 2010 Salı

İşte CHP'nin 35'inci madde ile ilgili değişiklik teklifi

İşte CHP'nin 35'inci madde ile ilgili değişiklik teklifi, chp'nin 35 madde teklifi, 35. maddede chp'nin değişiklik teklifi, chp 35. madde teklifini açıkladı.

CHP, halen "Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyetini kollamak ve korumaktır" şeklinde olan TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. Maddesi’nin "Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti’ni parlamenter demokratik sistemin işlerliği çerçevesinde ve Anayasa’ya bağlı olarak korumaktır" şeklinde değiştirilmesi için kanun teklifi verecek.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, halen "Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyetini kollamak ve korumaktır" şeklinde olan TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. Maddesi’nin "Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti’ni parlamenter demokratik sistemin işlerliği çerçevesinde ve Anayasa’ya bağlı olarak korumaktır" şeklinde değiştirilmesi için kanun teklifi vereceklerini açıkladı.

Okay, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası yaptığı açıklamada TSK İç Hizmet Kanunu’nun halen "Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyetini kollamak ve korumaktır" şeklinde olan 35. maddesine "parlamenter demokratik sistemin işlerliği çerçevesinde ve Anayasa’ya bağlı olarak" ibaresini eklemeyi teklif edeceklerini bildirdi. Okay, tekliflerinin partilerin görüşlerine açık olduklarını, önemli olanın, darbelere gerekçe gösterilen bu düzenlemenin TSK İç Hizmet Kanunu’ndan ayıklanması olduğunu belirtti. milliyet.com