22 Mayıs 2010 Cumartesi

CHP Kongreye Blok Listeyle Gidiliyor

CHP Kongreye Blok Listeyle Gidiliyor. CHP 33. Olağan Kurultayı öncesi CHP’li 81 il başkanları parti Genel Merkezi’nde toplandı. Genel Başkanvekili Cevdet Selvi’nin başkanlık ettiği toplantıya Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Önder Sav ve Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay da katıldı. Toplantı yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu da ilk kez il başkanlarına hitap etti.

Toplantının ardından il başkanları adına CHP Artvin İl Başkanı Uğur Bayraktutan, alınan kararları gazetecilere açıkladı. Toplantıda kurultaya ilişkin tavsiye niteliğinde kararların alındığını bildiren Bayraktutan, il başkanlarının "kurultayda Genel Başkan’ı rahatlatmak ve ona destek olmak ve ona olan güvenlerinin tam olduğunu bildirmek açısından" seçime blok listeyle gidilmesi kararı aldığını açıkladı. Bayraktutan, bütün il başkanlarının kararıyla alındığını vurguladı.

Bayraktutan, yarın kurultay başlamadan önce CHP İl Başkanları’nın Anıtkabir’i, İsmet İnönü’nün mezarını, ardından CHP’nin 3. Genel Başkanı Bülent Ecevit’in mezarını ziyaret edeceklerini açıkladı.

CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı ise gazetecilerin soruları üzerine, değiştirilen CHP tüzüğünün uygulanmasının ertelenip ertelenmeyeceğine kurultayın karar vereceğini belirtti. Yıldızlı, kurultay Divan Başkanı’nın Kemal Anadol olması yönünde karar aldıklarını ifade etti.

Kılıçdaroğlu’nun il başkanlarına anlattıklarına ilişkin ise Yıldızlı, şunları anlattı:

"Sayın Kılıçdaroğlu da, adaylığının açıklanmasından sonra kamuoyunda oluşan heyecanı, coşkuyu, birlik beraberliği herkesin gördüğünü, bu anlamda da önümüzdeki dönemde CHP’de coşkunun daha da arttığını, bu coşkuyla da birlik ve bütünlüğünü CHP’nin tüm fertlerinin koruması gerektiği konusunda önemli mesajlar verdi. Atmosfer gayet güzeldi. Tüm il başkanlarımız ortak görüş ifade ettiler."

Yıldızlı, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın CHP’li il başkanlarına randevu vermediğine ilişkin haberlerin sorulması üzerine bu konuda bir yanlış anlaşılma olduğunu, toplantı sürerken kendilerinin Baykal’dan bir randevu talep etmediklerini belirtti.