1 Mayıs 2010 Cumartesi

Bir Mayıs 32 Yıl Sonra Taksim Meydanında

Bir Mayıs 32 Yıl Sonra Taksim Meydanında. 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen vatandaşlar ve kuruluşlar 32 yıl aradan sonra bir kısıtlama olmadan Taksim Meydanı’na çıkıyor.
Gruplar olaysız bir şekilde meydana girdi. İşçiler kutlamalarda güvenliği kendileri sağlıyor.

Saat 12.00’de Kazancı Yokuşu’nda 1977 yılında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Taksim meydanı hıncahınç doldu. İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarının yapıldığı Taksim Meydanı saat 12.00 itibarıyla tamamen doluydu.

Meydana sığmayan işçiler Gezi Parkı'na yönlendirildi. Bugün 1 Mayıs'a katılanların sayısının yüzbinlerle ifade edildiği belirtilirken, meydanda bir iki ufak arbede ve Türk-İş Başkanı'na protesto dışında olumsuz bir gelişme yaşanmadı.

Coşkulu bir atmosferin hâkim olduğu Taksim'de şarkılar ve sloganlar eşliğinde 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirildi. Kutlamaların ilk bölümünde, "Yaşasın 1 Mayıs", "Yaşasın Halkların Kardeşliği" gibi sloganlar ağırlıklı olarak atıldı.

Bu arada Taksim metrosu ve feniküler, belediye ve halk otobüsleri yoğun izdiham dolayısıyla devre dışı bırakıldı ve çalışmadı.

Saat 14:30 itibariyle tertip komitesi etkinliğin bittiğini açıkladı. İşçiler gruplar halinde meydandan ayrılmaya başladı...

Emniyet 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayanların sayısını 150 bin olarak açıkladı...Yabancı kaynaklara göre ise katılımcı sayısı 200 bin'i aştı.(milliyet.com)