10 Ocak 2010 Pazar

Sarıgül belediye başkanlığını bırakıyor

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bu yıl partileşeceklerini, genel başkan seçilmesinin ardından da belediye başkanlığından istifa edeceğini söyledi.
Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 17 Ocak'ta İzmir'de gerçekleştireceği miting öncesi Cevahir Otel Kongre Merkezi'nde bir basın açıklması gerçekleştirdi. Bu yılın Türkiye için çok özel bir yıl olacağını söyleyen Sarıgül, "Bu yıl insanlarımızın büyük bir hasretle beklediği değişimin temelleri Türkiye'de atılacak. Bu yıl Türkiye Değişim Hareketi partileşecek. Bu yıl sizlerle sık sık bir araya geleceğiz. Biz halk hareketi olarak tabandan tavana bir anlayışla Türkiye'nin heryerini dolaştık.

Halkımızın değişim talebini görüyorum. Partileşme sürecinde olan hareketimiz ilk toplantısını 27 Eylül 2009'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirdik. Türkiye oradaydı. Buradan aldığımız güçle 17 Ekim 2009 tarihinde Kocaeli'ne gittik. Büyük bir coşkuyla karşılandık. Daha sonra Bursa'ya geçtik. İstanbul, Bursa, İzmit'te, Mardin'de... Merkezlerimize destek verenler sadece çoğunluk değil, coşkusu ve heyecanıyla bizlere güç kattı" şeklinde konuştu.

"ANKARA'YA OLAN YOLUMUZ KISALACAK" "

17 Ocak'ta sevginin şehri İzmir Bornova Meydanı'nda olacağız" diye konuşan Sarıgül, "Egeli yurttaşlarımızla buluşmaya kucaklaşmaya gidiyoruz. Ankara'ya olan yolumuzu İzmir halkının gücü daha da kısaltacaktır. Erken veya zamanında yapılacak olan genel seçimlere katılacağız. Türkiye'nin bir seçim daha yorgun bir iktidara çözüm üretmetyen bir muhaleftin arasına sıkışmasına izin vermeyeceğiz. Bazı çevrelerin engellme çalışmalarını biliyorum. Bu çevrelerin engelleme çalışmalarına rağbet edilmesin. Onlar ne kadar çaba gösterirse göstersin, Bornova Meyda'nında olacağız. Yol haritasını belirleyeceğiz. Hudut birliği, bayrak birliği diyen, ulusal birliğimizden ayrılmayan bütün yurttaşlarımı Bornava Meydanı'nda kucaklamak istiyorum" ifadelerine yer verdi. "17 Ocak'tan sonra mı belediye başkanlığından istifa edeceksiniz?" sorusunu Sarıgül, " Evet, bu tarihten sonra belediye başkanlığından istifa edeceğim" şeklinde yanıtladı. Milliyet