21 Aralık 2009 Pazartesi

Kadınlar erkeklere göre daha kusursuz

Araştırmalar; kadın vücudunun, erkek vücuduna göre çok daha dayanıklı ve sağlıklı olduğunu gösteriyor. Kendimizi ve vücudumuzu eleştirmeye başladığımızda çok acımasız olabiliyoruz. Kirpiğimizden ayak parmağımıza kadar vücudumuzun tamamında eleştirilecek bir şeyler bulup kafamızı o noktaya takabiliyoruz... Oysa insan vücudu muhteşem bir makine gibi çalışıyor. Üstelik kadın metabolizmasının erkeklere göre pek çok avantajlı tarafı var. Sistemin nasıl çalıştığını merak ediyor musunuz? Cosmopolitan dergisi, 18 maddede cevapları derledi.
DOĞAL BİR SBF ETKİSİ VAR

Kadınların ciltleri güneşin zararlı ışınlarına karşı etkili, güçlü antioksidanlar içerir. Bu sebeple kadınlar erkeklere göre cilt kanserine çok az yakalanır. Yine de güneşe çıkmadan önce en az 15 koruma faktörlü güneş kremi kullanılmalı.

AĞRI EŞİĞİ YÜKSELİYOR

Araştırmalar; ovülasyon döneminde, yani adet dönemine girmeden iki hafta önce, kadınların ağrı eşiğinin daha da yükseldiğini gösteriyor. Yani, epilasyon yaptırmak için en doğru zaman bu aralık olabilir.

GÜÇLÜ TAT ALMA HİSSİ

Evrim psikoloğu Dr. Gordon Gallup kadınların genetik olarak partnerleriyle uyumlu olup olmadıklarını ilk öpücükle birlikte anlayabildiklerini iddia ediyor. Tat, nefes ve vücut kokusu kadının bu kararları almasında etkili oluyor.

SÜPER ESNEK VÜCUTLAR

Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmaya göre; kadınların sırtları erkeklere göre çok daha güçlü ve esnek. Bu nedenle hamilelik döneminde öne doğru yuvarlanmıyorlar.

FİL HAFIZASINA SAHİP

Erkeklere göre çok daha güçlü bir hafızaya sahip olan kadınlar asla unutmuyor. Bunun nedeni de; kadınlardaki progesteron hormonunun, beynin yapısındaki sinir hücrelerine yaptığı etki.

BÖBREKLERİ KORUYOR

New York'taki Albert Einstein Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan bir araştırmaya göre; kadınlar böbrek hastalıklarına karşı doğal bir savunma sistemine sahip. Çünkü östrojen hormonu böbreklerde ortaya çıkacak olan hastalıkları engelleme ve olası zararları azaltma konusunda etkili.

CİĞERLERİ HIZLI İYİLEŞİR

Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre; sigarayı bıraktıktan sonra vücudun kendini temizlemesi beş yıl alıyor. Bu süre erkekler için daha uzun.

SİGARA TİRYAKİSİ DEĞİL

Araştırmalar, kadınlara göre erkeklerin çok daha fazla sigara içtiklerini gösteriyor. Bu da, sigaradan kaynaklanan sağlık sorunlarının erkeklerde daha sık görüldüğünü doğruluyor.

GÖĞÜS FARKI

Seksolog Dr. Yvonne K. Fulbright, kadınların göğüsleri sayesinde de orgazma ulaşabildiklerini söylüyor. Araştırmalara göre hassaslaşan göğüsler, beyne genital bölge kadar yoğun seksüel sinyaller gönderebiliyor.

CİLTLERİ DAHA HASSAS

Erkeklerin cildi daha fazla kolajen ve sebum içerir. Bu da, tenlerinin kadınlara göre çok daha kalın ve daha yağlı olmasına sebep olur. Bu nedenle kadınların vücutları çok daha pürüzsüz ve incedir.

SEKS SAĞLIKLI TUTAR

Her geçen gün düzenli seks hayatının yararlarıyla ilgili makaleler yayımlanıyor. Bu konuda son yapılan araştırmalar, haftada iki kez yaşanan orgazmın bağışıklık sistemini yüzde 30 oranında güçlendirdiğini gösteriyor.

GÜZELDEN ANLIYOR

Kadınların görsel zevklerinin erkeklere göre çok daha iyi olduğu ortaya çıktı. Madrid'deki bilim adamları, erkeklerin güzel şeyleri beyinlerinin sadece bir kısmıyla, kadınlarınsa her iki yönüyle anladıklarını belirtiyorlar.

DOĞAL OLARAK DAHA SAĞLIKLI

Yapılan tüm bilimsel araştırmalar, kadınların bağışıklık sistemlerinin erkeklere göre çok daha iyi çalıştığını gösteriyor. Bunun sonucunda, kadınlar hem daha zor hasta oluyor, hem de erkeklere göre daha hızlı iyileşiyor.

ALKOL MESELESİ

Kadınlar daha hızlı sarhoş oluyor ama yapılan bir araştırmaya göre; aldıkları alkol seviyesi eşit olsa bile, erkekler alkollüyken kadınlara göre daha yavaş hareket ediyorlar.

MUHTEŞEM KÖK HÜCRELERİ VAR

Bilim adamları, kadınların kök hücrelerinin kendilerini, erkeklere göre çok daha hızlı iyileştirdiklerini söylüyor. Bu, kadınların, erkeklere göre daha hızlı iyileşebileceğini gösteriyor. Bu, ufak bir sakatlanma ya da sarhoş olma durumu için de geçerli.

ZİHNİNİ İYİ KULLANIYOR

Amerika'da Dr. David Geary birini dinlerken erkeklerin beyinlerinin yarısını, kadınlarınsa tümünü kullandıklarını söylüyor.

KOKU ALMA GÜCÜ DAHA FAZLA

İngiltere' de yapılan bir araştırmaya göre özellikle adet döneminden önce kadınların koku duyuları çok daha keskin.

KALBİ DAHA GÜÇLÜ

Kalp rahatsızlıklarına yakalanma olasılığını uzattığı için, kadınların östrojen hormonuna teşekkür etmeleri gerekiyor. Dr. Penny Adams'a göre; östrojen hormonunun, böbrek rahatsızlıklarına ek olarak kalp hastalıklarına karşı da koruyucu bir etkisi var. Bu nedenle menopoz dönemine girinceye kadar kadınlarda kalp krizi görülme sıklığının, erkeklere göre çok daha az olduğu gözlenmiş.