2 Aralık 2009 Çarşamba

Sendikal Telekulak Mahkemede

Sendikadan ihraç edilen eski bir şube başkanının sesini izinsiz kaydettiği öne sürülen Tez Koop-İş'in 2'si eski 6 yöneticisi hakkında ''özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa ettikleri'' iddiasıyla dava açıldı.Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Yılmaz'ın hazırladığı iddianamede, 13 Aralık 2003'teki Olağanüstü Genel Kurulda sendikadan ihraç edilen eski İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Hulusi Uğurcan'ın, sanıklardan şikayetçi olduğu belirtildi.

Uğurcan'ın, ihracından yaklaşık 3 ay önceki Başkanlar Kurulunda, imzasız bir bildiriyi yazanların arasında bulunduğuna ilişkin ifadesinin toplantı tutanağına geçirildiği kaydedilen iddianamede, tutanağın usulüne ve gerçeğe uygun olduğu, Uğurcan'ın sözlerinin tutanağa geçirilmesi nedeniyle belgede sahtecilik suçunun söz konusu olmadığı ifade edildi. Ancak, toplantıdaki görüşmelerin izinsiz kaydedildiği, bu kaydın da bir dava dosyasında kullanıldığı aktarılan iddianamede, sanıkların bu şekilde ''özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek'' suçunu işledikleri öne sürüldü.

İddianamede, Tez Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Gürsel Doğru, Genel Sekreter Hakan Bozkurt, Genel Yönetim Kurulu Üyesi Levent Koç, Genel Eğitim Sekreteri Haydar Özdemiroğlu ile eski Genel Başkan Sadık Özben ve eski Genel Sekreter Hüseyin Hamurcu'nun 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi. Sanıklar, Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.