14 Aralık 2009 Pazartesi

Dövmelerde Cilt Kanseri Tehlikesi

Uzmanlar, yaz dönemlerinin gelmesiyle birlikte insanlar vücut hatlarını daha ön plana çıkarabilmek için yaptırdıkları dövmelerin sağlıklı ve hijyenik ortamlarda yapılmaması halinde birçok hastalığa davetiye çıkaracağı konusunda uyarılarda bulunuyor.
Dövme yaptırırken dikkat edilmesi gereken nokta; yaptırdığımız dövmenin kalıcı ya da geçici olup olmadığı ve dövme yaptırdığımız ortam ve materyallerin ne kadar sterilize olduğudur.

Dövme yaptırmanın tarihi çok köklü bir geçmişe sahiptir. Yüzyıllar önce insanlar kabileler arasındaki farkları ortaya koymaya ve karşıdaki kişiye vücudunu güzel gösterme isteğiyle vücutlarına çeşitli desenler yapıyorlardı.

Zamanla daha profesyonel bir hal alan bu vücut desenleri günümüzde dövme bir diğer ifadeyle tattoo şeklini almıştır…

Peki ama dövme çeşitleri arasında hangisini seçmeli ve dövme modelleri arasında nasıl bir seçim yapmalıyız? Dövme modelleri arasından yapacağınız seçim elbette ki sizinle ve beğenileriniz ile ilgili bir olgudur.

Dövme yaptıracağınız dövmecinizde arayacağınız en önemli şeylerden birisi dövme modeli çeşitliliği olduğu kadar kullanılan malzeme ve ortamın sterilize olmasıdır. Böyle olmadığı takdirde cilt ile ilgili bazı sorunlar yaşanmaya ve bu durum kimi zaman cilt kanserine kadar yol açmaktadır…