22 Aralık 2009 Salı

CHP'li Tekin’den TÜRK-İŞ'e sert eleştiri

CHP istanbul İl Başkanı Gürsel Tekin”işçiler meydanlarda sendikalar nerede, sendikalar onları yalnız bırakıyor” dedi. İstanbul İl Başkanı Gürsel TekinTürk-İş’i ağır sözlerle eleştirdi. Tekin; sendikaların hükümete yaranmaya çalıştığını, işçilerin meydanlarda olduğunu sendikalarınsa onları yalnız bıraktığını söyledi.
Habertürk televizyonunda Balçiçek Pamir’in hazırlayıp sunduğu “Söz Sende” programına katılan CHP İstanbul İk Başkanı Gürsel Tekin Türk İş’i ağır sözlerle eleştirdi.

Programa maillerle gönderilen sorularda CHP’nin eleştirilmesi üzeriene “İşçiler bizi eleştireceklerine sendikalarından hesap sorsunlar. Bu kadar eylem oluyor. Sorarım size hani Türk-İş nerde? Sesleri solukları çıkmıyor, iktidara yanaştılar, yaranmaya çalıştılar ama sonunda dayak yediler. Tabii yerler. Şimdi de ne işçiye faydaları var ne kendilerine. 1 Mayıs’ta DİSK Taksim’deydi, ben Taksim’deydim. Türk-İş neredeydi?” İstabul Büyükşehir Belediyesi’nden son dönemde 3000 işçi çıkarıldı. Türk-İş neredeydi, yine yoktu. Dile kolay 3000 kişiden bahsediyoruz burada. Yazıktır günahtır bu adamlara, herkesin çoluğu çocuğu var. Onun için bizi eleştirebilirler, yaptığımız muhalefeti yeterli bulmayabilirler, buna hakları da vardır ama önce dönüp sendikalarının kendilerine ne kadar destek verdiğine bakmalılar.” dedi.