19 Aralık 2009 Cumartesi

'Apo barışa büyük katkıda bulundu!'

İddia sahibi Taraf'ın tepe ismi Ahmet Altan; PKK liderinin "öldü" denilen "açılım"a can verdiğini söylüyor. Kapatılan DTP'nin lideri Ahmet Türk'e övgüler yağdıran Ahmet Altan, "Apo ve barış" yazısında şu görüşlere yer verdi:
" (...) Kürt siyasetçiler arasında Ahmet Türk, hem Kürtlere hem Türklere güven veren saygıdeğer ve samimi duruşuyla "barış" için çok uğraştı ama PKK'ya ve savaşçı Kürt siyasetçilere doğru yolu göstermeye gücü yetmedi.
Dün Apo, İmralı'dan yaptığı açıklamalarla, birçok insanın "öldü" dediği "barış açılımına" can verdi, DTP'lilerin Meclis'e dönmesi gerektiğini vurguladı, "askerlerin ve gerillaların ölmemesini istediğini" söyleyerek en azından şimdilik PKK baskınlarını durdurdu, Reşadiye'den hiç söz etmeden PKK'nın içine giren Ergenekon meselesini gündeme getirdi.
Apo, dünkü açıklamalarıyla barışa büyük bir katkıda bulundu.
Eğer bu çizgisini "gücünü göstermek" için değiştirmezse bu toplumun barışa kavuşmasında büyük bir rol oynar, eminim ki bu toplum da "barışa" yardım eden Apo'ya borcunu bir gün öder.
Apo üstüne düşeni yaptı, şimdi sıra, önü açılan barışı sağlamlaştırmak için AKP'nin güçlü ve güvenilir adımlar atmasında.
Başbakan'ın hemen Ahmet Türk'le görüşmesinin bu olumlu havaya büyük katkıları olacağına inanıyorum.
Barış istemeyen Kürtlerle Türkler elele veriyor, bu işbirliğini bütün kışkırtıcı eylemlerde görüyoruz, "barış" isteyen Kürtlerle Türkler de elele vermeli.
Çocuklarımıza sadece "ölümde" değil "hayatta" da var olabileceklerini kanıtlamak, onları yaşatmak ancak "barış isteyenlerin" başarabileceği bir iş.
Üstelik barışı gerçekleştirenler, "var olduklarını" bütün ruhlarında hissedip, kim olduklarını sadece bugün yaşayanlara değil tarihe de anlatabilirler. "(internethaber.com)