3 Kasım 2015 Salı

Poğaça tarifi poğaça tarifi oktay usta mayalı poğaça tarifi yumuşak poğaça tarifi pastane poğaça tarifi

peynirli poğaça tarifi, yumuşak poğaça tarifi, pastane poğaça tarifi, mayalı poğaça tarifi, sade poğaça tarifi, poğaça tarifi oktay usta, patatesli poğaça tarifi, açma tarifi 

Poğaça tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya (21 gram)
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • Bir tane yumurta
  • Bir çay kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un
Üzeri için:
  • Bir tane yumurta sarısı
  • Bir yemek kaşığı ayçiçek yağı
 Poğaça yapılışı
Karıştırma kabına ılık su ve sütü koyun.
İçine yaş maya ve toz şekeri ekleyin
Karıştırıp mayanın aktive olması için 5 dakika bekletin.
Maya eridikten sonra ayçiçek yağı, yumurta ve tuzu ilave edin.
Tüm malzemeyi elinizle karıştırın.
Unu, azar azar ilave edip hamuru yoğurun.
Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yapın.
Üzerini bir bezle kapatıp 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
Avuç içinizde yuvarlayarak poğaça şekli verin.
Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. 
10 dakika kadar tepside bekletin. 
180 derecede ısıtılan fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.