2 Ekim 2014 Perşembe

Tepsi Kebabı Tarifi Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır Evde Tepsi Kebabı Pişirmek

Tepsi Kebabı Tarifi Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır Evde Tepsi Kebabı Pişirmek

Tepsi Kebabı Tarifi
Malzemeleri:

  • 500 gram (Yarım kilo) kıyma
  • 1 tane kırmızı biber
  • 4 tane yeşil biber
  • 1 tane soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı ekmek kurusu
  • Yeteri kadar tuz, pul biber, karabiber, kimyon (Damak zevkinize göre)
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı salça

Yapılışı
Biberler, soğan ve sarımsağı rondodan geçirip kıymaya ekleyin.
Ekmek kurusunu ve baharatları da ilave edip 4-5 dakika yoğurun.
Hazırladığınız harcı orta boy yağlanmış fırın tepsisine bastırarak yayın.
Yarım saat buzdolabında bekleterek dinlendirin.
Dolaptan çıkartıp suyla inceltilen salçalı suyu üzerine dökün.
Önceden 190 derecede ısıtılan fırında 45 dakika kadar pişirin.