15 Kasım 2013 Cuma

Kuru Fasulye Yapmanın Püf Noktaları Kuru Fasulye Tarifi Kuru Fasulye Yapılışı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır

Kuru Fasulye Yapmanın Püf Noktaları Kuru Fasulye Tarifi Kuru Fasulye Yapılışı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır, kuru fasulye yemeği tarifleri

Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeleri

  • Beş yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tane orta boy kuru soğan
  • İki tane orta boy domates
  • 100 gram kıyma
  • Bir tane sivri biber
  • Bir tane kurutulmuş kırmızı biber
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • İki su bardağı kuru fasulye
  • Yarım limonun suyu
  • Bir litre sıcak su (5 su bardağı)
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Bir tutam karabiber 

Yapılışı
Kuru fasulyeleri bir gece önceden suya koyarak ıslatın.
Ertesi gün fasulyeyi birkaç kez yıkayıp süzün.
Beş yemek kaşığı zeytinyağını tencereye koyun. 
Üzerine ince dilimlenmiş soğanı ilave edip pembeleşene kadar kavurun. 
Soğanlar pembeleştikten sonra sivri biberi ilave ederek 1-2 kez karıştırın. 
Üzerine ayrı bir tavada 5 dakika kadar  kavurduğunuz kıymayı ilave edip 1-2 kez karıştırın.
Üzerine küp şeklinde doğradığınız domatesleri de ilave edip karıştırın.  
Daha sonra önceden düdüklü tencerede 15 dakika haşlanan kuru fasulyeleri ekleyin.
Üzerine sulandırdığınız salçaları da ilave edin. 
Fasulyelerin dağılmasını önlemek için yarım limonun suyunu da ilave edin. 
Üzerine bir litre sıcak suyu ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini de ekleyip 1-2 defa karıştırın.
Kısık ateşte yaklaşık olarak 15 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın. 
10 dakika kadar  dinlendirdikten sonra servis yapın.