15 Ocak 2012 Pazar

Lefter'in Torunu Konuştu Atatürk'ün Başını Okşaması En Büyü Anısıydı

Lefter'in Torunu Konuştu Atatürk'ün Başını Okşaması En Büyü Anısıydı
Kadıköy'de Gözyaşları Sel Oldu
82 yaşında yaşamını yitiren efsanevi futbolcu Lefter için Şükrü Saracoğlu Stadı'nda tören düzenlendi.

Gece Görüş Gözlüğü Geceleri Aydınlatıyor
82 yaşında yaşamını yitiren efsanevi futbolcu Lefter Küçükandonyadis için Şükrü Saracoğlu Stadı'nda tören düzenlendi. Sarı-lacıvertilerin yanı sıra, birçok takım taraftarının da katıldığı törende duygusal anlar yaşandı.

Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki gün yaşamını yitiren Lefter Küçükandonyadis'in naaşı, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na getirildi.

Lefter'in naaşını taşıyan cenaze arabası stadın protokol tribünü girişi önündeki yolda görününce stat önünde tören için bekleyen futbolseverler, Lefter'i alkışlarla karşıladı.

Statta Fenerbahçe taraftarının dışında birçok takımın taraftarı da bulundu. Sarı-lacıvert, sarı-kırmızı, siyah-beyaz ve bordo-mavili atkı ve bereler göze çarptı.

Statta Lefter için birçok pankart açılırken, "Ver Lefter'e yaz deftere" sloganı atıldı.

NAAŞINI FUTBOLCULAR TAŞIDI

Lefter'i uğurlamaya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tören için stada takım otobüs girişi kapısından giriş yaptı.

Başbakan Erdoğan'ı Lefter Küçükandonyadis'in cenazesinin de bulunduğu soyunma odası koridorunda Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir, Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen karşıladı.

Başbakan Lefter'in Türk ve Fenerbahçe bayrağına sarılı cenazesinin yanına gitti. Burada bir süre bekleyen Erdoğan, Lefter'in torunlarıyla konuştu.

Efsanevi futbolcu Lefter'in naaşı, Fenerbahçeli futbolcular tarafından sahaya taşındı.

Törende kısa bir konuşma yapan Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, "Acımızı paylaşmaya gelen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

'EN BÜYÜK ANISI ATATÜRK'LE İLGİLİYDİ'

Törende konuşma yapan Lefter'in torunu özetle şunları söyledi:

"Türk futbolunu yüceltmiş bir insanın torunları olmaktan duyduğumuz gururu bugün buruk bir şekilde yaşıyoruz. Kendisinde büyüklük kompleksi görmedik, sade bir yaşamı seçti.

Hasta yatağında bile evden dışarı çıkmak için bizimle mücadele ederdi. Temmuzda o yüzerken, biz yorulurduk.

Atatürk en değer verdiği valıktı. 'Atatürk adaya geldiğinde onun elini tutmak için yarışırdık' derdi. Atatürk'ün başını okşaması en büyük anısıydı. Evinin baş köşesinde Atatürk'ün büstü vardı.

Stada 'hoş geldin' dede diyemeden 'güle güle' demek ne kadar da zormuş. Bir ilki daha yaşatıyorsun."

'RAHAT UYU DEDE'

Lefter'in diğer torunu da şu ifadeleri kullandı; "Fenerbahçe'nin kaptanı Alex'in elini öpmeye eve gelmesi bize yaşattığın gururdur. 'Aziz Yıldırım'ı oradan çıkarsınlar, beni alsınlar' demişti. Rahat uyu hepimizin efsanesi, sevgili dedemiz."

TAKIM ARKADAŞI: ARKANDA FENERBAHÇE VAR

Kürsüye gelen Lefter'in takım arkadaşı Şükrü Ersoy ise "Lefter ağabeyimdi. Onunla 67 yıl önce tanıştım. Yan yana ter döktük. Mutlu ol, arkanda Fenerbahçe var" dedi.

Lefter Küçükandonyadis'in cenazesi, stattaki törenin ardından Büyükada'da toprağa verilecek.

YEŞİL SAHALARIN 'ORDİNARYÜS'Ü

Lefter Küçükandonyadis, 22 Aralık 1925'te İstanbul'da doğdu.

Fenerbahçe'de 1947-1964 yılları arasında forma giyen Lefter, sarı-lacivertlilerde İstanbul Profesyonel Ligi'nde 2, Türkiye Şampiyonası'nda ise 3 kez şampiyonluk yaşadı.

Kariyerinde 832 gol atan efsane futbolcu, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 615 maçta 423 gol kaydederken, İstanbul Ligi'nde 1953-1954 sezonunda gol kralı oldu.

50 kez de milli formayı giyen ''Ordinaryüs'' lakaplı Lefter Küçükandonyadis, ayrıca yurt dışında İtalya'nın Fiorentina ve Fransa'nın Nice takımlarında oynadı. Lefter bir sene de Johannesburg'da antrenör futbolcu olarak görev yaptı.

Lefter, futbolu 1965-66 sezonunda bıraktıktan sonra Samsunspor, Boluspor, Orduspor, Sivasspor, Mersinspor'da teknik direktörlük yaptı.haberler.com