10 Ocak 2012 Salı

Andıç Nedir Andıç Ne Demek Andıç Ne Andıç Ne Demektir Andıç Anlamı

Andıç Nedir Andıç Ne Demek Andıç Ne Andıç Ne Demektir Andıç Anlamı, Andıç Anlama Gelir,Andıç Kelime Anlamı,  Andıç Nasıl Hazırlanır, Andıç Hakkında Bilgi, Andıç Sözlük Anlamı Nedir, Andıç Ne Anlama Gelir.


Andıç Nedir
  • Uyarı veya hatırlatmak için yazılan not.
  • Herhangi bir konu, sorun üzerine ilgi çekme, ikaz, ihtar, tembih.
  • Andıç verilen özel emir üzerine ilgili karargah subaylarının bir konuyu detaylı inceleyip Genelkurmay Başkanlığı komuta katına sunduğu bir dokümandır. 
Andıç Nasıl Hazırlanır
Herhangi bir hassas konuda veya hakim olunamayan geniş bir başlıkta komutan için andıç ihtiyacı ortaya çıkar. Bu amaçla ilk olarak Genelkurmay Başkanı ile Genelkurmay 2. Başkanı bira raya gelir. Sonra da 2. Başkan Genelkurmay'da "müşterek başkanlıklar" olarak tanımlanabilecek ve sıralamada ilk dokuz içinde yer alan hepsi de korgeneral rütbesinde olan yedi "J başkanları" ile toplanır.

2. Başkan ilgili J başkanına andıç hazırlanması talimatı verir. Diğer J başkanlarına da 'Siz de bu konuda birimlerinizle koordine ve destekte bulunacaksınız' der. Andıç'ın bitirilmesine dair bir tarih belirlenir.

* İlgili J başkanı bunun üzerine şube müdürü ve proje subayına andıç'ı hazırlama emrini iletir. Süreç içinde ilgili birimlerle irtibat kurulur.

* Sonra daire başkanı ve J başkanı yardımcılarından geçen andıç belgesi J başkanının da üst-ara onayı ve tavsiyeleri ile Genelkurmay 2. Başkanı'na ulaştırılır. Ondan sonra andıç son hali ile Genelkurmay Başkanı'na arz edilir.