31 Temmuz 2011 Pazar

İnternet Andıcı Nedir İnternet Andıcı Ne Demek İnternet Andıcı Ne


İnternet Andıcı Nedir
Zekeriya Öz ’ün başlattığı soruşturma, 2. Ergenekon davası tutuklusu emekli Albay Hasan Ataman Yıldırım’ın evinde yapılan bir aramada ele geçen “Hayhay” isimli bir belge sonrasında başladı. İddialara göre Yıldırım, TSK’da sivil memur olarak çalışan Mehmet Bülent Sarıkahya ile buluşmuş ve kara propaganda yapmak için kurulduğu tahmin edilen siteler üzerine konuşmalar yapmıştı. Bunun gazetelerde de yer almasının üzerine ön araştırma yapan savcılık, bütün sitelerin içerik sağlayıcıya verdiği ortak e-mailin hayhaytr@yahoo.com olduğunu ve Sarıkaya’nın giriş yaptığını tespit etti.

Altında 8 imza vardı
Savcılık araştırmasında, çoğu birbirlerine link vererek bağlanan bu sitelerin Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı IP numaraları kullandığını ve sitelerin G.Kurmay Başkanlığı’na ait olduğu anlaşıldı. Tam da bu sırada Ergenekon Savcıları’na “Islak İmza” belgesini gönderen meçhul ihbarcı ikinci bir ihbar maili gönderdi. 

G.Kurmay Başkanlığı tarafından iktidar ve cemaatler aleyhine kara propaganda yapmak amacıyla 42 internet sitesinin kurulduğunu ve Bilgi Destek Daire Başkanlığı’nın yerli ve yabancı 430 internet sitesini de sürekli takip ettiğini ileri sürdü. 

Mailine “internet andıcı” olarak adlandırılan bir belge de ekledi. İhbarcının gönderdiği belgeye göre Nisan 2009 tarihli “andıç” Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı tarafından hazırlanmıştı. Belgenin altında Topçu Albay Cemal Gökçeoğlu ve Albay Dursun Çiçek de dahil 8 kişinin imzası bulunuyordu. Belgede ‘Kimden’ bölümünün karşısında ‘Harekat Başkanlığı’ndan’, ‘Kime?’ bölümünün karşısında da ‘Genelkurmay 2. Başkanı’na’ yazıyordu. Dönemin G.Kurmay İkinci Başkanı Org. Hasan Iğsız’dı