2 Eylül 2013 Pazartesi

Domates Sosu Nasıl Yapılır Oktay Usta

Kışlık Hazır Domates Sosu Nasıl Yapılır, Domates Sosu Nasıl Yapılır Oktay Usta, domates sosu nasıl yapılır oktay usta, domates soslu makarna tarifleri oktay usta, oktay usta domates konservesi, oktay usta kışlık domates sosu tarifi, oktay usta yemek tarifleri, domates sosu nasıl yapılır, oktay usta domates çorbası.

Kışlık Hazır Domates Sosu Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
  • 5 kilo domates
  • 1,5 kilo sivri biber tercihen acı
  • 1 su bardağı sirke
  • 10 diş sarmısak
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 5 tane konserve kavanozu
  • Tuz
Yapılışı
5 kilo domates kaynar suda 2-3 dakika haşlanıp kabukları kolayca soyulup küçük parçalar halinde doğranır. Biberler yıkanıp küçük küçük doğranır.
Sarmısaklar küçük küçük doğranır
Doğradığınız domatesleri geniş bir tencerede yaklaşık 40-45 dakika kaynatın..
Biberleri sarmısakları yağı ve tuzu ilave edin, 15-20 dakika pişirin..
Ateşten indirmeden kavanozlara doldurun ve zaman kaybetmeden kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirin. İstediğiniz zaman afiyetle tüketin.

Domates Sosu Nasıl Yapılır

Domates Sosu Nasıl Yapılır, domates sosu nasıl yapılır, domates sosu nasıl yapılır ile ilgili aramalar, domates sosu nasıl yapılır oktay usta, patates kızartmasının üzerine domates sosu nasıl yapılır, kışlık domates sosu nasıl yapılır oktay usta, domates sosu nasıl yapılır kışlık, domates sosu nasıl yapılır makarna, kolay domates sosu nasıl yapılır, makarnaya domates sosu nasıl yapılır, domates soslu makarna.

Domates Sosu Nasıl Yapılır
Malzemeleri:

  • 4 tane domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz 

Yapılışı
Domatesleri rendeleyin yada kabuklarını soyduktan sonra küçük küçük doğrayın.
Sarımsakları dövün.
Tavaya zeytinyağını koyun.
Üzerine 1 tatlı kaşığı domates salçasını ilave edin.
Kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
Domates ilave edin, diriliği gidinceye kadar kavurun.
Üzerine sarmısak, 1 çay bardağı kaynar su, karabiber, tuz ilave ederek karıştırın.
Sos kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirin.
Tava ağzı açık olarak sos’un kıvamı, az sulu elma püresi şeklinde oluncaya kadar pişirilir.

Mantı Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri

Mantı Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri, mantı nasıl yapılır, yemek tarifleri, mantı hamuru nasıl yapılır, mantı nasıl pişirilir, mantı malzemeleri, pratik mantı mantı nasıl yapılır, mantı tarifi, hazır mantı nasıl yapılır, mantı nasıl yapılır oktay usta, mantı nasıl yapılır tarifi.

Mantı Nasıl Yapılır 
Malzemeleri
Hamuru İçin

  • Üç bardak un
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar su 

İç Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • Bir tane soğan
  • Tuz 
  • Karabiber  

Üzeri İçin
Bir kase yoğurt
Tuz
Bir diş sarımsak
30 gram tereyağı
Bir tatlı kaşığı salça
Bir çay kaşığı pulbiber

Yapılışı
Un su ve tuzdan kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz.
Kıymanın içine soğanı rendeleyin.
Tuz ve karabiber ilave edip yoğurun.
Hamuru iki parçaya ayırıp elma büyüklüğünde bezeler yapın.
Merdane yardımıyla fazla ince olmayan büyükçe bir yufka açın.
Yufkayı istediğiniz büyüklükte keserek mantı harcından koyarak kapatın.
Daha sonra kaynayan suya tuzunu ilave edin, mantıları atın.
Mantı  pişince servis tabağına alın.
Üzerine hazırladığınız sarmısaklı yoğurdu dökün.
 Tereyağ salça ve pulbiberi kavurun mantıların üzerine gezdirin.