Şekerpare Tarifi, Şekerpare Nasıl Yapılır Tarifi, Oktay Ustadan Şekerpare Tarifleri, Şekerpare Yapmanın Püf Noktaları, irmikli şekerpare tarifi, şekerpare tatlısı tarifi
Malzemeleri:
- Yarım paket margarin
- İki tane yumurta (Yumurta sarısının birini üzerine sürmek için ayırın)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı irmik
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Bir paket vanilya
- Bir paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- Dört su bardağı su
- Üç su bardağı şeker
- Yarım limonun suyu
Önce şekerparenin şerbetini hazırlayın.
Şeker ve suyu tencereye koyup karıştırın.
5 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ilave edin.
Limon suyunu ilave ettikten sonra 5 dakika daha kaynatın.
Şerbeti toplamda 10 dakika kaynatın, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yumurta, margarin, sıvıyağ, irmik, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.
Hazırladığınız karışıma unu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.
Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
Elinizle hamura top şekli verip tepsiye dizin.
Şekerparelerin üzerine yumurta sarısı sürün.
170 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine ılımış şerbeti gezdirerek dökün.
Şerbeti çekip dinlenmesi 3-4 saat bekletin.
Daha sonra servis yapın.