Cordon Bleu Tarifi, Cordon Bleu Nasıl Yapılır, Cordon Bleu Malzemeleri, Cordon Bleu Yapılışı
Cordon Bleu Tarifi
Malzemeleri:
- Dörr tane dövülmüş ince tavuk göğsü
- Dört dilim salam
- Dört dilim kaşar
- Bir tane yumurta
- Çıtır pane harcı ya da galeta unu
- Dört yemek kaşığı sıvıyağ
- Kürdan
Cordon Bleu Yapılışı
Tavuk göğüslerini iyice döverek inceltin.
Üzerine bir dilim jambon ve bir dilim kaşarı koyup sarın.
Sardığınız yerlerden açılmaması için eti kürdan ile tutturun.
Sardığınız tavukları önce çırpılmış yumurtaya batırın.
Daha sonra da pane harcına ya da galeta ununa bulayın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Kızarması için üstlerine birer yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin.
180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
Yanmaması için arada kontrol etmeyi unutmayın.