7 Ekim 2015 Çarşamba

Mayasız Yumuşak Poğaça Yapmanın Püf Noktaları

Mayasız Yumuşak Poğaça Yapmanın Püf Noktaları, mayasız poğaça yapmanın püf noktası, güzel püf püf poğaça yapmanın sırrı, iyi poğaça yapmanın püf noktaları, lezzetli poğaça yapmanın püf noktaları, kabarık zeytinli poğaça yapmanın püf noktaları.

Mayasız Yumuşak Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir tane yumurta  (sarısını üzerine sürmek için ayrılacak)
  • Bir su bardağı ılık yoğurt 
  • Bir çay bardağı sıvıyağ
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir paket kabartma tozu  
  • 2.5 su bardağı un 
  • İçi için çekirdeği çıkarılıp ince kıyılmış siyah zeytin

Mayasız Yumuşak Poğaça Yapılışı
Zeytin hariç bütün malzemeyi karıştırarak yoğurun.
Hamura ele yapışmayan yumuşak bir hal alana kadar un ilave edebilirsiniz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
Avucunuzla bastırarak biraz açıp içine doğranmış zeytinlerden koyup kapatın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
175 derecede ısıtılan fırına verin.
Üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.