9 Ekim 2015 Cuma

Kandil Simidi Yapmanın Püf Noktaları Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi Yapmanın Püf Noktaları Kandil Simidi Tarifi, kandil simidi nasıl yapılır, kandil simidi yapılışı.

Kandil Simidi Tarifi
Malzemeleri: 

  • Bir paket 250 gram yumuşak margarin  
  • Dört çorba kaşığı yoğurt
  • Bir kahve fincanı zeytinyağı
  • Bir çorba kaşığı mahlep
  • Bir yemek kaşığı tuz
  • Bir paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Yaklaşık olarak beş su bardağı)
  • Bir tane yumurta (sarısı hamurun içine katılacak, beyazı üzerine sürülecek)
  • Üzerine serpmek için susam


Kandil Simidi Yapılışı
Bir kabın içine margarini, zeytinyağını, yoğurdu ve mahlepi koyup karıştırın.
Daha sonra tuzu, kabartma tozunu ve yumurta sarısını ilave edip tekrar karıştırın.
Unu eleyip hazırladığınız karışıma ilave edin.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
Simit şekli vererek önce yumurta akına sonra susama batırın.
Simitleri tepsiye dizip 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.