Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi, Domatesli Acı Biber Turşusu Yapılışı, Domatesli Acı Biber Turşusu Yapmanın Püf Noktaları
Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi
Malzemeleri
- Yarım kilo acı kıl biber
- 3 kilogram domates
- 2 baş sarmısak
- 1 çay bardağı sirke
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı iri tuz ( tuzlu seviyorsanız biraz daha fazla koyabilirsiniz)
Domatesli Acı Biber Turşusu Yapılışı
Domates ve biberleri küçük küçük doğrayın.
Sarımsakları 4-5 parçaya bölün.
Doğradığınız malzemelerin üzerine sirke, yağ ve tuzu döküp karıştırın.
1 saat kadar beklettikten sonra kavanozlara doldurun. kapağını sıkıca kapatın.
Domates ve biberlerin bıraktığı suyunu da üzerine döküp kapağını sıkıca kapatın.
Buzdolabına koyun.
Bir hafta beklettikten sonra turşunuz hazır.