24 Haziran 2015 Çarşamba

CHP'de İlk Teklif: Partisinden İstifa Edip Başka Partiye Geçen Milletvekilinin Üyeliği Düşsün

CHP'de İlk Teklif: Partisinden İstifa Edip Başka Partiye Geçen Milletvekilinin Üyeliği Düşsün 
Yeni yasama yılının ilk teklifi CHP'den geldi. CHP Antalya milletvekili Devrim Kök, "Partisinden İstifa Ederek Başka Bir Partiye Giren Milletvekilinin Üyeliğinin Düşmesine Dair Kanun Teklifi"ni TBMM Başkanlığına sundu.

Kök, partisinden istifa ederek başka bir partiye giren milletvekilinin üyeliğinin düşmesi için kanun teklifi verdi. Teklife göre; seçildiği partisinden istifa eden bir milletvekili seçildiği dönem sona erene kadar görevine bağımsız milletvekili olarak devam edecek. Seçildiği partisinden istifa ederek başka bir partiye geçen  milletvekilinin üyeliği ise otomatik olarak  düşecek.

İşte verilen kanun teklifinin gerekçesi:
“Farklı gerekçelerle partisinden istifa eden bir milletvekilinin bir başka seçim dönemine kadar bağımsız olarak milletvekilliğini sürdürebilmeli ancak bir diğer partiye de transfer olamaması gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Son dönemlerde neredeyse 100’ün üzerinde milletvekili transferinin gerçekleşmesi ve bu transferlerin bazılarının grup olarak gerçekleştiği göz önüne alındığında, hem seçmen iradesine saygı, hem de milletvekilliğinin etkinliğinin, sorumluluğunun ve verimliliğinin artması açısından bu değişiklik son derece önemlidir.”