19 Şubat 2015 Perşembe

Çok sıcak İçilen Çay Kahve Gibi İçecekler Gırtlak Kanseri Yapıyor

Çok sıcak İçilen Çay Kahve Gibi Yiyecekler Gırtlak Kanseri Yapıyor
Siz çayınızı ve kahvenizi sıcak içenlerden misiniz? Bu haberi okuduktan sonra sıcak içecekleri tüketirken bir defa daha düşünmek zorunda kalacaksınız. 

Yapılan son araştırmalar  aşırı sıcak tüketilen kahve ve çay gibi içeceklerin kanser yaptığını ortaya koyuyor. 

İranlı bilim adamları çok sıcak içilen çay ve kahvenin de sigara ve alkol gibi gırtlak kanserine neden olduğunu söylüyor. Çok sıcak tüketilen kahve ve çay gırtlak kanserine yakalanma oranını 8 daha kat artırıyor.

Araştırmanın sonuçları, Tahran Üniversitesi Tıp Bilimi araştırmacılar tarafından yürütülen araştırma British Medical Journal isimli tıp dergisinde yayınlandı.

Alkol ve sigaranın daha az tüketildiği Orta Doğu ülkelerinde çayın kaynar kaynar  içilmesi  daha makbul. Uzmanlar, Orta Doğu ülkelerindeki gırtlak kanseri oranının yüksekliğini sıcak çay tüketimi ile ilişkilendiriyor. 

Bilim adamlarının yaptığı araştırmada, 300 kanserli ve 571 kanser olasılığı yüksek kişinin çay içme alışkanlığı incelendi. Bu kişilerin hemen hemen hepsinin düzenli olarak çok sıcak siyah çay tükettiklerini ortaya koydular.

Bilim adamları, sıcak içeceklerin yemek borusuna hasar verici etkisi nedeniyle gırtlak kanserine neden olduğunu açıkladı.