16 Kasım 2014 Pazar

Zeytinyağlı Biber Dolması Yapmanın Püf Noktaları Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Biber Dolması Yapmanın Püf Noktaları  Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır Tarifi , Zeytinyağlı Biber Dolması Pişirmek. 

Zeytinyağlı Biber Dolma Tarifi
Malzemeleri:

  • 10 tane dolmalık biber
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • İki tane kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • Bir çorba kaşığı kuş üzümü
  • Bir çorba kaşığı çam fıstığı
  • İki tane domates
  • Yarım demet dereotu
  • Bir su bardağı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

Zeytinyağlı Biber Dolma Yapılışı
Pirinci ılık suda 5-10 dakika bekletin.
Pirinci yıkayıp süzün. 
Biberlerin sap kısmını kapak şeklinde kesip tohumlardan temizleyin. 
Soğanları soyup yemeklik ufak ufak doğrayın. 
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
Dereotunu kıyın.
Kıyılmış soğanı yarım bardak zeytin yağında kavurun.
Soğanı kavururken tuz ve toz şeker ilave edin.
Pirinci ekleyip karıştırın.
Pirinci 2-3 dakika kavurup ocaktan alın. 
Domates, dereotu, kuş üzümü, fıstık, nane, tuz ve karabiberi pirince ekleyin.
Malzemelerin tamamını güzelce karıştırın.
Hazırladığınız dolma harcını biberlerin içine doldurun.
Biberleri tencereye mümkünse tek sıra halinde dizin.
Üzerine kestiğiniz kapaklarını kapatın.
Kalan zeytin yağını ve suyunu üzerine ekleyin.
Kısık ateşte pişirin. 
Pişen dolmaları ılık ya da soğuk olarak servis yapın.