19 Ekim 2015 Pazartesi

Kışlık Domates Sosu Kışlık Domates Sosu Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri

Kışlık Domates Sosu Kışlık Domates Sosu Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri , Kışlık Domates Sosu Tarifi, kışlık domates sosu, yemek tarifleri, kışlık domates sosu tarifi, kışlık domates sosu nasıl yapılır, kışlık domates sosu nasıl yapılır oktay usta, kışlık domates sosu konservesi, kışlık domates sosu oktay usta, kışlık domates sosu kahvaltılık, kışlık domates sosu nasıl saklanır

Kışlık Domates Sosu Tarifi
Malzemeleri: 
  • 5 kilo kırmızı etli ve lezzetli domates
  • İki yemek kaşığı tuz
  • Bir çay bardağı zeytinyağı 
  • Cam kavanoz
  • Bir baş sarmısak (Tercihinize bağlı, sevmeyenler katmayabilir)
Yapılışı
Önce domatesleri güzelce yıkayın ve süzün.
Domatesleri rendeleyin, ya da rondodan geçirin.
Büyükçe bir tencereye çekilmiş domatesleri koyun.
Tepeleme 2 yemek kaşığı tuz ilave edin.
Üzerine bir çay bardağı zeytinyağını dökün.
Karıştırdıktan sonra ocağa alarak domatesleri pişirmeye başlayın.
Üzerinde oluşan köpüklerini alın.
Domateslerin rengi hafif dönmeye başlayınca ocağın altını en düşük seviyeye getirin.
(30 dakika kaynadıktan sonra ateşi en düşük seviyeye getirin)
Daha sonra sarmısakları ilave edin.
Kısık ateşte 30 dakika daha pişirin.
Temiz ve kuru cam kavanozlara sıcak sıcak doldurun.
Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.
Kavanozların içinde kalan havanın çıkması için  ters çevirerek bir gece bekletin
Ertesi gün kavanozları serin ve güneş ışığı almayan bir yere kaldırın.
Kullanmak için açtığınız kavanozu bozulmaması için buzdolabında muhafaza edin.