İzmir Milletvekili Çam; 4/C maddesi kapsamındaki “Geçici Personel”i sordu.
İzmir Milletvekili Musa Çam, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergeleri verdi.
-Maliye Bakanı Şimşek-
İzmir Milletvekili Çam, Maliye Bakanı Şimşek tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:
“4046 sayılı “Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun” kapsamında özelleştirilen kurumlarda çalışanlar, kurumlarının özelleştirilmesi neticesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında “Geçici Personel” olarak kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmektedirler.
Söz konusu bu kamu görevlileri içerisinde ortaöğrenim mezunlarının yanında yükseköğrenimi tamamlamış değişik mesleklere ve statülere sahip kişiler de bulunmaktadır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında “Geçici Personel” olarak kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen bu kişiler uzunca bir süreden bu yana statülerine uygun memur kadrolarına atanmayı beklemektedirler.
Bu bağlamda;
1- Bakanlığınız kayıtlarına göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında “Geçici Personel” olarak kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen kamu görevlilerinin sayısı ne kadardır?
2- Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında “Geçici Personel” olarak istihdam edilen kamu çalışanlarından 2003-2011 yılları arasında “memur” kadrosuna ataması yapılanların sayısı ne kadardır?
3- Halen 657 sayılı Yasanın 4/C maddesi kapsamında “geçici personel” olarak çalışanların, statülerine uygun “memur” kadrolarına atanmalarına yönelik Bakanlığınızca başlatılmış bir çalışma var mıdır? Bakanlığın tarafından başlatılmış bir çalışma var ise hangi aşamadadır? Yok ise, mağdur olmuş söz konusu bu kamu görevlilerinin mağduriyetlerini gidermeye yönelik bir çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz?”
-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik-
İzmir Milletvekili Çam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:
“4046 sayılı “Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun” kapsamında özelleştirilen kurumlarda çalışanlar, kurumlarının özelleştirilmesi neticesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında “Geçici Personel” olarak istihdam edilmektedirler.
Geçici personel; bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kimselerdir.
Söz konusu bu kamu görevlileri içerisinde ortaöğrenim mezunlarının yanında yükseköğrenimi tamamlamış değişik mesleklere ve statülere sahip kişiler de bulunmaktadır. Kamuoyunda 4/C’liler olarak bilinen bu kişiler, uzunca bir süreden buyana mağdur durumda olup statülerine uygun “memur” kadrolarına atanmayı beklemektedirler.
Bu bağlamda;
1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında “Geçici Personel” olarak kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen kamu görevlilerinin kamu kurum ve kuruluşları itibariyle sayısı ne kadardır?
2- 657 sayılı Kanununun 4/C maddesi kapsamında “Geçici Personel” olarak kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen kamu görevlilerinden, 2003-2011 yılları arasında “memur” kadrosuna atananların kamu kurum ve kuruluşları itibariyle sayısı ne kadardır?
3- Halen 657 sayılı Kanunun 4/C maddesi kapsamında “Geçici Personel” olarak çalışanların, statülerine uygun “memur” kadrolarına atanmalarına yönelik Bakanlığınızca başlatılan bir çalışma var mıdır? Bakanlığın tarafından başlatılmış bir çalışma var ise hangi aşamadadır?
4- Çalışma hayatından ve sosyal güvenlikten sorumlu bir Bakan olarak, kamuoyunda özelleştirme mağdurları olarak bilinen ve statülerinin altındaki işlerde 657 sayılı Yasanın 4/C maddesi kapsamında “Geçici Personel” olarak çalıştırılan bu kişilerin basına da yansıyan sorunlarına nasıl ve ne zaman çözüm üretmeyi düşünüyorsunuz?” chp.org.tr