21 Ekim 2010 Perşembe

Yıldız Teknik Üniversitesinde Türban Neyi Örtüyor Pankartını Açan Öğrencilere Polis Saldırdı

Yıldız Teknik Üniversitesinde Türban Neyi Örtüyor Pankartını Açan Öğrencilere Polis Saldırdı, Yıldız Teknik Üniversitesinde Solcu Öğrencilere Yobazlarla Polis Saldırdı, türban neyi örtüyor pankartını açan öğrencilere polis ve yobazlar birlikte saldırdı, yıldız teknik üniversitesinin ilerici öğrencileri türban neyi örtüyor pankartını açtı polis saldırdı.

YÖK’ün üniversitelere türban ve polis talimatlarının ne anlama geldiği derhal görüldü. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde dün yobazlar ilerici öğrencilere saldırdı, bugün polis. 12 Eylül’deki referandumda alınan yüzde 58 evet oyunun ardından işlerine kaldığı yerden tekrar koyulan AKP hükümetinin bu öğretim yılında ilk icraatı, YÖK üzerinden üniversitelere türban ve polis talimatlarını göndermek oldu. AKP’nin talimatlarının etkisi derhal görüldü.
Her fırsatta “özgürlük”ten bahseden AKP hükümeti, üniversitelerde ilerici öğrencilerin etkisini kırmak için kolları sıvadı. Dün Yıldız Teknik Üniversitesi’nde büyük kısmı okul dışından gelmiş olan bir grup gerici, ilerici öğrencilere saldırdı. Saldırının sebebi TKP’li öğrencilerin astığı “Türban neyi örtüyor?” afişiydi. Gerici öğrencilerin saldırısı sırasında kampüste bulunan polis, bu saldırıya müdahale etmedi. Burada gericiler püskürtülürken, iki öğrenci yaralandı.

Bugün ise üniversitede bu defa polis öğrencilere saldırdı. Saldırıya uğrayan öğrenciler, olayı “Polis gericilere ‘Bu defa bize bırakın’ dedi” diye anlatırlarken, saldırıya tanık olan öğrencilerin anlattıkları, bu iddiayı doğruluyor.
Sabah saatlerinde ilerici öğrenciler okulda masa açıp afiş astıkları sırada, tekrar toplanmış olan gericiler saldırı girişiminde bulundu. Ancak o sırada orada olan öğrenciler, sivil polislerin ve okul güvenliğinin gerici öğrencilerle konuşarak onları bir şey yapmamaya ikna ettiklerini belirtiyorlar.
Gericiler olay yerinden uzaklaşırken, önce ÖGB’ler, sonra da çevik kuvvet polisi öğrencilere saldırdı. Çevik kuvvetin saldırısı sırasında biber gazı kullanıldı. Bazı öğrenciler saldırıda yaralanırken, yaralanan öğrencilerden biri Sait Çiftçi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.



Saldırı anında öğrenciler tarafından çekilen görüntülerde AKP’nin üniversitelere “güvenlik için” gönderdiği polislerin, öğrenciler için “Vurun pezevenklere” dediği duyuluyor.
Saldırının ardından TKP’li Öğrenciler, Gençlik Muhalefeti, Ekim Gençliği, Öğrenci Kolektifleri ve diğer ilerici gruplardan öğrenciler, kampüs girişinde bir basın açıklaması yaptılar. Burada söz alan tüm öğrenciler, AKP’nin türban ve polis talimatının ne anlama geldiğini en iyi bugün YTÜ’de yaşananların ortaya koyduğunu vurguladılar.
Türkiye Komünist Partisi'nden açıklama: Polis Müslüman Gençlik'in emrinde!

Rektör: Burası benim üniversitem, sizin değil
Dünkü saldırının ardından TKP’li bir öğrenci, YTÜ Rektörü İsmail Yüksek’le görüştü. Görüşmede öğrenciye söz vermeyen Yüksek, “Siz sloganlarınızda üniversiteler bizimdir diyorsunuz ama, burası sizin üniversiteniz değil, burası benim üniversitem, ben ne istersem o olur. Burayı size zindan ettirmeyin” ifadelerini kullandı.


AKP gericiliği topyekün saldırıda
AKP’nin türban ve polis talimatının ardından birçok üniversitede gerici bir saldırı başlamış durumda. Dün Boğaziçi Üniversitesi’nde gericiler TKP’li Öğrenciler’in masasına saldırıp geri püskürtülürken, bugün ise Mersin Üniversitesi’nde sivil polis, rektörlük seçimlerini protesto eden Öğrenci Muhalefeti üyelerini önce sözle taciz etti, ardından ise silahını çekerek tehdit etti. Toplanan öğrenciler ve öğretim üyeleri, sivil polisi okuldan kovdular.

İstanbul Üniversitesi’nde geçen hafta yine Müslüman Gençlik üyesi gerici öğrenciler bir TKP’li öğrenciye saldırmışlardı. Marmara Üniversitesi’nin Nişantaşı kampüsünde ise faşistler bir Öğrenci Kolektifleri üyesini bıçakladılar.
Kaynak: (soL - Haber Merkezi)