10 Nisan 2018 Salı

Yıldırım Kaya CHP Manisa İl ve İlçe Yönetici Eğitiminde


Değerli Basın Emekçileri;
CHP iktidara yürürken, Parti Okulumuz da “Parti Okulu İktidar Yolu” sloganıyla yollara düştü. Başlattığımız kapsamlı eğitim programları ile kadrolarımızı Türkiye'nin dört bir yanında eğitimden geçiriyoruz. Tüm il ve ilçe başkanlarımıza “Yönetici Eğitimi” veriyoruz.

Bugün Manisa İl ve İçe yöneticilerimize 6 saatlik kapsamlı bir “Yönetici Eğitimi” vereceğiz. İktidar yolumuzu açacak eğitimlerimizi en kısa zamanda tamamlayacağız. Bugün, CHP örgütleri hiç olmadığı kadar iktidara hazır ve heyecanlı…


Manisa 16 Nisan 2017 referandumunda, %54,3 oranında “Hayır” dedi. Akhisar’da %57,1, Şehzadeler’de %55, Saruhanlı’da 59,1, Yunusemre’de %54,1, Turgutlu’da %54,6, Gölmarmara’da %61,5, Salihli’de %64,1, Alaşehir’de %59,3, Sarıgöl’de %67,3 oranında “Hayır” dedi.

2019 seçimlerinde; Kırkağaç’da, Gördes’de, Ahmetli’de, Köprübaşı’da, Demirci’de Selendi’de, Kula’da, AKP iktidarına “Hayır” diyecek.

16 Nisan referandumunda olduğu gibi, 2019’da da Manisa’da tüm demokrasi güçleri birleşerek, halkın huzuru için “koltuk ittifakı”na kırmızı kart gösterecek.

16 yıllık AKP iktidarında, Türkiye'nin sorunları sorun olmaktan çıktı, sorun yumağına dönüştü. AKP’nin kendisi, Türkiye'nin en büyük “sorunu” oldu.

Darbe hukukunu kaldıracağız dediler, 20 Temmuz sivil darbesiyle bağımsız yargıyı ortadan kaldırdılar. Yüz binlerce mağdur yarattılar. Artık hiç kimse mahkemelerde hakkını arayabileceğine inanmıyor. Adalet duygusunu yok ettiler. Mahkemeler AKP’nin il ve ilçe teşkilatları gibi çalışmaya başladı. Hakimler, savcılar büyük bir baskı altında, özgür iradeleri ile karar veremiyorlar. Yarın ihraç olur muyum, başka bir yere sürgün edilir miyim diye korkuyorlar.

AKP, zaten sorunlu olan demokrasimizi tamamen ortadan kaldırmayı hedefine koydu. İnsan haklarını, özgürlükleri rafa kaldırdı. Tiyatro, sinema, gazete, dergi, kitap, sosyal medya yasaklı, sakıncalı hale geldi. Milletvekilleri, belediye başkanları, gazeteciler tutuklu. AKP’ye biat etmeyen muhalif olan herkes sakıncalı, terörist…

AKP, Türkiye'nin dış politikasını, emperyalist ülkelerin diş politikasına, çıkarlarına göre dizayn ediyor. ABD’nin diş politikasına hizmet için Suriye ile ilişkilerimizi bozdu. Şimdi geldiğimiz noktada, yanlış dış politikanın bedelini askerlerimiz canıyla, kanıyla ödüyor…

Ekonomide de tarihin en dramatik dönemini yaşıyoruz. Doların tarihi rekor kırarak 4 TL’yi aştığına tanıklık ediyoruz. AKP üretimi bitirdi… Tarım bitti, hayvancılık bitti, çiftçi bitti, esnaf kan ağlıyor. Her şeyi ithal ediyoruz… Dünyanın neresinde hastalıklı hayvan varsa, onların etini ithal ediyoruz. Ülke ekonomisi saman ithal edecek kadar dramatik bir duruma düşmüştür.

Eğitim sistemimiz, yazboz tahtasına döndü. Bilimsel olan ne varsa müfredattan çıkartıyorlar. İnsanlarımızın bilimle olan ilişkisini kesmek istiyorlar. Bizim çocuklarımız buluş yapmasın, katma değeri yüksek ürünler üretemesin diye… Hep bağımlı olalım, her şeyi başkaları üretsin biz ithal edelim diye…

AKP, bazı illerde uygulanan OHAL’i kaldıracağım diyerek iktidar oldu, ancak bugün tüm Türkiye’de OHAL ilan etti. TBMM’ini devre dışı bıraktı, ülkeyi KHK’larla yönetiyor.

Buradan tüm Manisa halkına duyurmak istiyorum… 16 Nisan 2018 Pazartesi günü, 12.00-13.00 saatleri arasında, 81 ilde kent meydanlarında “OHAL DEĞİL DEMOKRASİ” eylemleri yapılacak.

16 Nisan halkoylamasının yıl dönümünde, kentlerimizin meydanlarından el ele verelim; adaleti, sevgiyi, huzuru, güveni yeşertmek için buluşalım…

Yıldırım Kaya
CHP Parti Meclisi Üyesi
10 Nisan 2018/Manisa