8 Şubat 2017 Çarşamba

Tek adam rejiminin ayak sesleri

Tek adam rejiminin ayak sesleri
Tek adam rejimine giden yolda faşizmin ayak seslerini duyuyoruz. Yine bir Kanun Hükmünde Kararname, yine binlerce kamu çalışanı sorgusuz sualsiz ihraç. Bu gelen faşizmin ayak sesleri değilse nedir? Amaçlarını anladık! Yıkmak istiyorlar… Demokratik Laik Cumhuriyetimizin tüm bilgi ve birikimini yok etmek istiyorlar.

Düşünce özgürlüğü, insan hakları, demokrasi, bağımsız yargı diyerek iktidar oldular. Bir gün barış güvercini, diğer gün demokrasinin yılmaz savaşçıları oldular. Ama hep mağduru oynadılar!

Gözleri hep yolda, hep tetikteydi. Demokrasi treninden inecekleri durağı kaçırmak istemiyorlardı. Sonunda bindikleri demokrasi treninden indiler.

Eğitimi içinden çıkılmaz hale getirdiler, bağımsız yargıyı yok ettiler, insan haklarını ayaklar altına aldılar, can ve mal güvenliğimizi yok ettiler… Cumhuriyet tarihinin en büyük özelleştirmelerini yaptılar. Acımadılar, her şeyi haraç mezat sattılar. Toplumun örgütlü gücünü ezdiler…

İktidar olup Türkiye’yi yönetmek onlara yetmedi, devleti de ele geçirmek istediler. FETÖ ile kol kola girip yargıda, emniyette, eğitimde, TSK’da da örgütlendiler. İşleri kolay değildi… O yüzden suç ürettiler, kumpaslar kurdular, herkesi ötekileştirip, toplumu böldüler…

Ama unuttukları bir şey var…
12 Mart’ın, 12 Eylül’ün, yok edemediğini siz mi yok edeceksiniz?
Biz “Anka Kuşu”yuz küllerimizden yeniden hayat buluruz.
Hitler, Mussolini nasıl kaybettiyse, siz de öyle kaybedeceksiniz…

“Tek Adam Rejimi”nin bizi götüreceği son durağı görüyoruz.
Bu durağın adı “Faşizmdir.”
Aşımıza, işimize kavuşmak için…
Zalimin zulmüne karşı…
#Hayır demek için…
Uyanmak gerek!

8 Şubat 2017
Yıldırım Kaya
CHP Parti Meclisi Üyesi