4 Ocak 2016 Pazartesi

İran idamlardan kimi sorumlu tuttu

İran idamlardan kimi sorumlu tuttu
İran Suudi Arabistan'da gerçekleşen idamlardan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tuttu. İran medyası idamların, Riyad ve Ankara ittifakı tarafından ortaklaşa planlanan komplonun ilk sonucu olduğunu iddia etti.

İran, Suudi Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in ile birlikte 47 kişinin idamından sonra Türkiye'ye ağır eleştirilerde bulundu. İran medyası da Riyad ve Ankara ittifakı tarafından ortaklaşa olarak planlanan komplonun ilk sonucu olduğunu iddia etti.

Mehr Haber Ajansını konuya ilişkin haberi şöyle:
Suudi Arabistan Şiileri Lideri’nin idamı her özgür insanın yüreğini dağladı, Suudi Arabistan aşırıcılık ve Vahabilik’in kaynağı olarak Irak ve Suriye’de IŞİD, El Nusra ve Ceyş’ül İslam gibi terör örgütlerini desteklemektedir. 
Türkiye Cumhurbaşkanı’nın son günlerde yaptığı Suudi Arabistan ziyaret ile bölgedeki Şiileri baskıya maruz bırakmak için Riyad ile Ankara arasındaki ittifak bağları güçlendirildi. Diğer taraftan sözü edilen devletlerin terör örgütlerine verdiği destek, Suudi Arabistan Şiileri Lideri’nin idamıyla sonuçlandı.