26 Ekim 2015 Pazartesi

Taşeron İşçilere Kötü Haber Maliye Bakanı Şimşek Yan İşlerde Çalışan Taşeron İşçiler Kadroya Alınmayacak

Taşeron İşçilere Kötü Haber Maliye Bakanı Şimşek Yan İşlerde Çalışan Taşeron İşçiler Kadroya Alınmayacak
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı bir televizyon programında kadro bekleyen taşeron işçileri üzecek açıklamalarda bulundu. Şimşek, "Yemek güvenlik işi Sağlık Bakanlığı'nın işi değil. Yan işlerde taşeron işçilik devam edecek ama taşeron işçilerin durumu iyileştirilecek" dedi. 

NTV'de Ahmet Ergen'in sorularını yanıtlayan Şimşek, "Taşeron işçileri kadroya alacağız. Asli işi yapanları kadroya alacağız, Sağlık Bakanlığı'nda yemek işiyle uğraşanları asli işleri olmadığı için kadroya almayacağız. Güvenlik işi de Sağlık Bakanlığı'nın işi değil. Yan işlerde taşeron işçilik devam edecek ama taşeron işçilerin durumu iyileştirilecek" dedi. 

Yan işlerde çalışan taşeron işçiler kadroya alınmayacak 
Şimşek, " Türkiye şu anda şoklara büyük bir direnç gösteriyor. Türkiye'nin rekabet gücünü, istihdamını, yatırımını bir o kadar önemsiyoruz" diyen Şimşek, taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda ise "Taşeron işçileri kadroya alacağız. Asli işi yapanları kadroya alacağız, Sağlık Bakanlığı'nda yemek işiyle uğraşanları asli işleri olmadığı için kadroya almayacağız. Güvenlik işi de Sağlık Bakanlığı'nın işi değil. Yan işlerde taşeron işçilik devam edecek ama taşeron işçilerin durumu iyileştirilecek" dedi.