18 Temmuz 2015 Cumartesi

CHP ile MHP Arasında Gergin Bayram Ziyareti

CHP ile MHP Arasında Gergin Bayram Ziyareti
Bu bayramda da gelenek bozulmadı partiler birbirini ziyaret ederek bayramlaştı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, MYK üyeleri Ankara Milletvekili Mustafa Mit ve Ömer Demirel CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, Parti Meclisi Üyeleri Yaşar Seyman, Cemal Canpolat ve Elif Uzunşimşek bayramlaşma için gelenleri  Parti Genel Merkezinde kabul etti. Ancak bayramlaşma CHP ve MHP heyeti arasında gergin geçti. 

CHP ile MHP arasında TBMM'i Başkanlığı seçimiyle başlayan gerginlik bayram ziyaretinde de devam etti. Meclis Başkanlığı seçiminde boş oy kullanarak AKP'nin adayının seçilmesini sağlayan MHP'ye sert tepki gösteren CHP, "MHP, AKP'in koltuk değneği oldu" tepkisini göstermişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, MHP'nin tavrının başka bir partinin işine yaradığını söylemenin haksızlık olduğunu dile getirerek 'koltuk değneği' olduğu yakıştırmalarının doğru olmadığını söyledi. O zaman CHP'ye de "tekerlekli sandalye oldu" denebileceğini belirten Karakaya, ülkede bir an önce bir hükümetin kurulması gerektiğini vurguladı.

AKP-CHP koalisyonunun geliyor gibi olduğunu vurgulayan Karakaya, "İnşallah iyi şeyler olacaktır." dedi