6 Temmuz 2015 Pazartesi

Adalet Bakanı Açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuzenine Neden Makam Aracı Verildi

Adalet Bakanı Açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuzenine Neden Makam Aracı Verildi 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Danıştay üyesi kuzeni İbrahim Er'e devletin özel makam aracı tahsis etmesi ile ilgili Adalet Bakanı Kenan İpek yazılı bir açıklama yaptı. Bakan İpek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuzeni olan Danıştay Üyesi İbrahim Er’e Bakanlık tarafından makam aracı tahsis edildiğini doğrulayarak, bunun mevzuata uygun olduğunu söyledi.

Bakan Kenan İpek'in açıklaması şöyle;
Algı oluşturmak için ‘çamur at izi kalsın’ mantığı ile hareket eden belli çevrelerin, gazetecilik adı altında itibar cellatlığına soyunmalarını ibretle ve teessüfle izlediğimi ifade etmek isterim. Diğer yandan basın ahlak ve etik ilkelerini de hatırlamalarını tavsiye ediyorum. 
Hakkında koruma kararı verilmiş olan Sayın Üyemize mevzuat dışı makam aracı tahsis edildiği şeklinde haberler yapılmıştır. Oysa gerçek, hakkında koruma kararı verilen Sayın Üyemize araç tahsisinin koruma maksatlı yapıldığı ve bunun da mevzuatta yer aldığıdır. 
Yapılan yayınlarda adı geçen Danıştay Üyemizin, Sayın Cumhurbaşkanımıza olan yakınlığına özellikle vurgu yapılmakta ve bunun üzerinden bir algı operasyonu ortaya konulmaktadır. Algı oluşturmak için ‘çamur at izi kalsın’ mantığı ile hareket eden belli çevrelerin, gazetecilik adı altında itibar cellatlığına soyunmalarını ibretle ve teessüfle izlediğimi ifade etmek isterim. Diğer yandan basın ahlak ve etik ilkelerini de hatırlamalarını tavsiye ediyorum 
Gerçekte kim olduklarını, nereye ve kime hizmet ettiklerini. asılsız iddia ve ithamda bulunan, yalan haber yapan ve bunu yayımlayan bu güruhun iddia ve sözde haberleri karşısında yasal haklarımızı kullanacağımız bilinmelidir. 
İbrahim Er Kimdir
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kuzeni
  • 2000 yılına kadar çeşitli okullarda öğretmen ve idareci olarak görev yaptı. 
  • Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdür yardımcılığına atandı. Bu görevde bir yıl kaldıktan sonra genel müdür oldu.
  • 2011 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Danıştay üyesi olarak atandı.