28 Haziran 2015 Pazar

CHP Koalisyonda Hangi Bakanlıkları İstiyor

CHP Koalisyonda Hangi Bakanlıkları İstiyor
CHP'nin AKP ile yapacağı olası koalisyonunda isteyeceği bakanlıklar netleşmeye başladı.  CHP, AKP ile yapacağı koalisyon görüşmelerinde; Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nı talep edecek. 

CHP, AKP ile yağacağı koalisyon görüşmelerinde kamuoyuna açıkladığı 14 maddelik ilkeler listesine ek olarak temel konuları da görüşecek.  MİT, TİB (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı), BTK (Bilgi Teknolojileri Kurumu) ve TÜBİTAK gibi önemli kurumların paylaşımı da konuşulacak konular arasında. 

CHP, AKP'den özellikle Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nı istiyor. Kulislerde bu bakanlıkların CHP'nin olmazsa olmazlarından olduğu konuşuluyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı CHP'nin olmazsa olmazları arasında olmasa da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ahmet Davutoğlu’na, “1+8+3 sistemine dönülmeli” talebinde bulunacağı konuşulan önemli konular arasında yer alıyor.