23 Eylül 2014 Salı

Murat Karayılan Süreç Bitti Son Sözü Abdullah Öcalan Söyleyecek

Murat Karayılan Süreç Bitti Son Sözü Abdullah Öcalan Söyleyecek
PKK'nin silahlı kanadı Halk Savunma Merkezi (HPG) komutanı Murat Karayılan Kobane saldırısından sonra sürecin anlamsızlaştığını, hatta bittiğini açıkladı. Karayılan, son sözü Abdullah Öcalan'ın söyleyeceğini söyledi.

Karayılan, Kobane saldırısının IŞİD ve Türkiye'nin ortak saldırısı olduğunu vurgulayarak, "Türk devletinin çözümde samimi olmadığı netleşmiştir. Bu süreç artık anlamsızlaşmıştır. Doğrusu bitmiştir. Ama son sözü Önder Apo söyleyecektir. Bu yapılan bir savaş ilanıdır" dedi.

Karayılan'ın açıklaması şöyle:
Türkiye ve IŞİD’in tüm çabaları Kobane’yi düşürmeye dönüktür. Ardından ise Türkiye uluslararası güçlere tampon bölge önerisi yapacak ve böylece Suriye topraklarında bir tampon bölge oluşturacak. 

Ne zaman ki IŞİD Kobane’ye 8 km. yaklaştı, o zaman Til Ebyad’da rehineleri Türk devletine teslim ettiler. Yani esasen Kobane’nin düşürülmesinin karşılığında IŞİD, bu 49 konsolosluk rehinesinin bırakılmasını kabul etmiştir. Bu ayaküstü bir pazarlık değildir. Bir takas da değildir. 'Takas yapmadık' diyorlar. Doğrudur, takas yapmadılar. Ama ne yaptılar; Kürtlere ihanet ettiler. Bu 49 kişi, Kobane’nin düşürülmesi ve Kürt halkının katledilmesi karşılığında IŞİD tarafından bırakılmıştır.

Bunlarla çözüme nasıl gideceğiz! Yani bunun için bizim açımızdan bu süreç artık anlamsızlaşmıştır ve artık hiç bir anlamı yoktur. Doğrusu, bitmiştir. Ama sürecin devam etmesi hususunda son sözü Önder Apo söyleyecektir. Biz şimdi Önder Apo’nun son sözünü beklemekteyiz. Türk devleti, Kobane ve Suruç halkına dönük yaptığı saldırılarla bu süreci bozmuştur. Bu yapılan bir savaş ilanıdır.