10 Nisan 2014 Perşembe

İstanbul Tabip Odası Gezi'nin Doktorlarına Destek Çağrısı Yaptı

İstanbul Tabip Odası Gezi'nin Doktorlarına Destek Çağrısı Yaptı
İstanbul Tabip Odası yaptığı basın açıklamayla Gezi direnişinde yaralılara yardım ettikleri için  6.5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan doktorlara destek çağrısı yaptı. 

Gezi direnişçilerine yardım eden doktorlara  iki asistan doktor 6.5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Duruşma Mayıs'ın ilk haftası. Yargılanan hekimlere "suçluyu tedavi etmek", "adli makamlara ihbar etmemek" gibi suçlamalarla 6,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
İstanbul Tabip Odası'nın açıklaması şöyle:Ne yazık ki Türkiye yaralıyı tedavi eden hekimlerin mesleklerini icra ettikleri için yargılanabildikleri bir ülke haline geldi. Bilindiği gibi, sebepleri ve sonuçları bir yana, 2013 Haziran’ında başta Gezi Parkı İstanbul olmak üzere ülkemizin dört bir yanında binlerce kişinin biber gazına maruz kaldığı, onlarcasının ağır yaralandığı, 8 yurttaşımızın hayatını kaybettiği günleri yaşadık. Bu süreçte en iyi bildiği ve mesleki etik gereği yapmak zorunda olduğu hekimliği ifa eden, yanındaki yaralıları tedavi eden binlerce onurlu hekim ve sağlık çalışanı suçlu gösterilmeye çalışıldı. 
Bu tablonun en somut ifadesi Dolmabahçe Valide Sultan Camii’ne sığınan yurttaşların ve onları tedavi etmeye çabalayan hekimlerin yargılandığı, 250 kişilik Gezi Davası’dır. Mayıs ayının ilk haftasında duruşması yapılacak olan bu davada, İstanbul’da asistan hekim olarak çalışan 2 meslektaşımız “suçluyu tedavi etmek”, “adli makamlara ihbar etmemek” vb. suçlamalarla 6,5 yıla varan hapis cezası istemiyle yargılanmaktadır. 
Yargılanan meslektaşlarımıza sahip çıkmak ve hekimlik onurunu korumak üzere, aynı yerde, yani Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camii yanındaki parkta, 12 Nisan 2014, Cumartesi günü, saat 12.30’da yapacağımız basın açıklamasına katılımınızı bekleriz. 
Saygılarımızla,
İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU
Tarih: 12 Nisan 2014, Cumartesi
Saat: 12.30
Yer: Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camii yanı