2 Mart 2014 Pazar

Sezgin Tanrıkulu: Recep Tayyip Erdoğan Neden Oğluyla Böyle Bir Konuşma Yapmadığını Söylemiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Recep Tayyip Erdoğan Oğluyla Böyle Bir Konuşma Yapmadığını Neden Söylemiyor Diye Sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, “17 Aralık 2013 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu arasında gerçekleştiği iddia edilen telefon konuşmaları söz konusu değilse, Başbakan neden 'Böyle bir konuşma yapmadığını' ifade etmemektedir?” diye sordu.

Tanrıkulu’nun soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Dr. M. Sezgin TANRIKULU
İstanbul Milletvekili

1- 17 Aralık 2013 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu arasında gerçekleştiği iddia edilen telefon konuşmaları söz konusu değilse, Başbakan neden “Böyle bir konuşma yapmadığını” ifade etmemektedir?

2- Eğer iddia edilen telefon konuşmaları“dublaj” ise, Recep Tayyip Erdoğan neden “Seslerimizi taklit etmişler” dememektedir?

3- Eğer bir “montaj” söz konusu ise,neden konuşmanın montaj yapılmamış hali kamuoyu ile paylaşılmamaktadır?

4- Eğer o konuşmaların yapıldığı iddia edildiği saatlerde, canlı yayında Recep Tayyip Erdoğan konuşmalar yapıyorsa, neden bu durum ispatlanmamaktadır?

5- Eğer o telefon konuşmaları iddia edilen saatlerde yapılmadıysa, hangi telefonun hangi saatte hangi telefonla bağlantılı olduğunu gösteren TİB kayıtları neden kamuoyu ile paylaşılmamaktadır?

6- İddia edilen o görüşme kriptolu telefondan yapıldıysave bu nedenle dinlenmesinin imkansız olduğu düşünülüyorsa, Recep Tayyip Erdoğan neden “Bizim kriptolu telefon görüşmelerimizi bile dinlediler” demiştir?