22 Kasım 2013 Cuma

Redhack'ten Barış Atay Açıklaması #BarışAtayYalnızDeğildir

Redhack'ten Barış Atay Açıklaması #BarışAtayYalnızDeğildir
Ünlü oyuncu Barış Atay Redhack'le bağlantılı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Gezi Parkı direnişine katılarak  destek veren Atay, Twitter'da ülke gündemiyle ilgili yaptığı yorumlarla da dikkat çekiyordu. 

Barış Atay'ın avukatı Efkan Bolaç twitter hesabından bir açıklama yaparak, oyuncu Barış Atay'ın havaalanında gözaltına alındığını, evinde arama yapıldığını, hakkında Redhack'le bağlantılı olarak işlem yapıldığını ve Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünü bilgisini paylaştı.

Redhack'ten Barış Atay Açıklması
Barış Atay'ın gözaltına alınması sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Twitter'da Atay  için "#BarışAtayYalnızDeğildir" tag'i açıldı.

Redhack're Barış Atay'ın Redhack bağlantılı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Redhack'in Barış Atay'ın gözaltına alınmasıyla ilgili Twitter'daki açıklaması:
"Savaşa, adaletsizliklere, soyguna karşı onurlu duruş gösteren birini daha aldı kahpeliğin koruyucusu. Korkaklar #BarışAtayYalnızDeğildir. Bize ulaşamayınca çıldıran iktidar salyalarını akıtmaya devam ediyor. Alakası olmayanları almayı meslek edindiler. Eğer susarsan sıra sana gelecek, kudurdu bu itler. Haksızlığa boyun eğmeyenler yalnız bırakılmaz bu topraklarda Öfkemizi bileyenler; ne Barış Atay’ın nede diğer aldıklarınızın bizimle bir alakası yok. 14ümüzde yerimizde duruyoruz. Korkun bu halktan. İkinci bir Utku yaratıp ülkenin gündemini değiştirmekte usta olan AKahPe bekle bizi, sessizliğimiz gürültülüdür. Gezinin hıncını iktidar; sanatçı, devrimci, avukat, öğrenci avına devam ediyor. Susan dilsiz şeytandır"