2 Kasım 2013 Cumartesi

Diyanete Göre Erkeklerin Küpe Takması Günah Dövme İse Caiz Değilmiş

Diyanete Göre  Erkeklerin Küpe Takması Günah Dövme İse Caiz Değilmiş 
Diyanet her geçen gün yeni bir alana el atıyor. Son dönemde sık sık günlük hayatla ilgili fikir beyan eden  Diyanet, dövme yaptırmanın "caiz olmadığını", erkeklerin küpe takmasının ise mekruh yani günaha yakın olduğunu açıkladı.

Sorulan bir soruyu değerlendiren Dinayet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, dövme yaptırmanın caiz olmadığına dair görüşünü açıkladı. Diyanet açıklmasında, "vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövmenin, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye adeti" olduğunu açıkladı.

Diyanet'in Dövme ile ilgili açıklaması şöyle:
"Sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. Nitekim, dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır (Nisa 4/119). Hz. Peygamber, süslenmek maksadıyla vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah’ın rahmetinde uzak olacağını bildirmiştir. Dolayısıyla dövme yaptırmak caiz değildir" 

Diyanete göre erkeklerin küpe takması günah
Erkeklerin küpe takması caiz midir?" şeklindeki bir soruyu da cevaplandıran Diyanet, erkelerin küpe takmasının günaha yakın olduğunu açıkladı.

Diyanet'in erkeklerin küpe takmasına ilişkin görüşü şöyle:
"Müslüman erkeklerin kadınlara has süs eşyalarını kullanmaktan uzak durmaları gerekir. Zira Peygamberimiz, 'Kadınlara benzemeye çalışan erkekler ve erkeklere benzemeye çalışan kadınlar Allah’ın rahmetinden uzak olsun' (Buhari, Libas, 61-62) buyurmuştur. Bu ve benzeri uyarılar sebebi ile İslam alimleri, erkeklerin küpe gibi kadınlara özgü takıları takmalarını tahrimen (harama yakın) mekruh saymışlardır"