Turşu Yapımı, turşu yapımı, turşu nasıl yapılır, kornişon turşu yapımı, turşu tarifi, oktay usta turşu yapımı, karışık turşu yapımı, lahana turşu yapımı, turşu yapımı tarifi, karışık turşu nasıl yapılır, turşu yapmak, oktay usta lahana turşu yapımı.
Turşu Yapımı
Malzemeleri:
- 1 kilo havuç
- 1 kilo salatalık
- 1 kilo körpe yeşil biber
- 1 kilo yeşil domates
- 5-6 çorba kaşığı turşu tuzu
- 1 su bardağı sirke
- 12 diş sarımsak
- 2 tane 5 litrelik kavanoz
Havuçların dış yüzlerini güzelce kazıyın.
Sivri biberleri yıkayıp uçlarından çok az kesin.
Salatalıkların da baslarını alın.
Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritip, sirkesini ilave ederek salamurasını hazırlayın.
Hazırladığınız sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin.
Aralarına sarımsak dişlerinden ekleyin.
Salamurayı kavanoza sebzelerin üzerini geçecek kadar boşaltın.
Maydanozu üzerine yerleştirip kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın.
Kuru ve serin bir yerde bekletin.
15 gün beklettikten sonra turşunuz hazır.