7 Eylül 2013 Cumartesi

Revani Nasıl Yapılır Oktay Usta

Revani Nasıl Yapılır Oktay Usta
Malzemeleri

  • Bir su bardağı tozşeke
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Dört tane yumurta
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 çay bardağı irmik
  • 2.5 su bardağı un
  • İki paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Bir çorba kasesi ceviz içi

Şerbeti İçin Malzemeleri

  • Üç su bardağı toz şeker
  • Üç su bardağı su

Yapılışı
Bir kaba yumurtaları kırın.
Toz şekeri ilave ederek çırpın.
Daha sonra irmik, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, un ve vanilyayı ilave edin.
Kek kıvamında bir hamur elde edene kadar çırparak karıştırın.
Cevizleri ilave edin.
Kaşık yardımıyla karıştırın.
Yaşlanmış fırın tepsisine dökün.
Önceden ısıttılan 175 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
Şerbetini revaniyi fırına sürmeden önce hazırlayarak soğumaya bırakın.
Şerbet için bir tencereye suyu ve şekeri koyup kaynayana kadar karıştırın.
Kaynayınca kısık ateşe alıp yaklaşık 15 dakika daha kaynatın.
Ocağın altını kapatmadan 2 dakika önce birkaç damla limon suyu ilave edin.
Revani piştiğinde fırından çıkartıp üzerine 1 bardak soğuk suyu gezdirerek dökün.
Hemen ardından da ılıyan şerbeti cevizli revaninin üzerine dökün.
Üzerini kapatıp cevizli revaniyi 2 saat dinlendirin.
Buzdolabına koyarak soğumasını sağlayın.
Şerbetini çekince servis yapın.