22 Eylül 2013 Pazar

Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi

Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
  • İki yemek kaşığı margarain
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir fiske kekik
  • İki Su bardağı sıcak su
  • 250 gram dana kıyma
  • Bir fiske kimyon
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • İki tane patlıcan
  • Bir fiske karabiber
Yapılışı
Patlıcanları alacalı şekilde soyarak tuzlu suda 45 dakika bekletin.
Patlıcanları serçe parmağı şeklinde dilimleyin.
İç harcını hazırlayın.
Önce kıyma, tuz, karabiber, kekik ve kimyon ve iki yemek kaşığı margarini karıştırarak iyice yoğurun.
Hazırladığınız harçtan parçalar kopararak köfte şekli verin.
Tepsiye bir patlıcan bir köfte şeklinde dizin.
Patlıcanların yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin.
Salçayı suda eriterek üzerinde gezdirerek dökün.
Üzerini aluminyum folyo ile kapatın.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.