22 Eylül 2013 Pazar

Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır Oktay Usta

Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır Oktay Usta, patlıcan kebabı nasıl yapılır oktay usta, patlıcan kebabı nasıl yapılır, patlıcan yemekleri, Fırında patlıcan kebabı nasıl yapılır, fırında patlıcan kebabı tarifi oktay usta, oktay usta patlıcan musakka tarifi, patlıcan kebabı tarifi fırında, patlıcan kebabı tarifleri, patlıcan oturtma tarifı.

Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır Oktay Usta
  • 150 gram margarin
  • Bir tutam biber
  • 500 gram orta yağlı koyun kıyması
  • Bir kilo orta boy patlıcan
  • İki tane soğan
  • Bir kilo domates
  • Bir tutam kırmızı biber
  • Üç diş
  • Bir tutam tuz
Yapılışı
Önce soğan ve sarmısağı rendeleyerek karıştırın.
Bu karışıma, kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave ederek yoğurun.
Yoğurduğunuz malzemeyi bir saat buzdolabında bekletin.
Diğer yandan patlıcanları kalın halkalar halinde kesin.
Acısının gitmesi için tuzlu suda 45 dakika bekletin.
Köfte harcını buzdolabından çıkartın.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak şekil verin.
Şekil verdiğiniz köfteleri 2 patlıcan arasına yerleştirin.
Aynı işlemi tüm malzemeye uygulayın.
Domatesleri ve soğanı törpüleyerek tuzlayın.
Karışımı tepsinin üzerine gezdirerek dökün.
tepsinin  kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın, buna doğranmış bir soğanı da ekleyin ve patlıcanların üzerine dökün.
Yeşil biberleri de patlıcanların üzerine ilave edin.
Eritilen margarini de tepsinin üzerine eşit şekilde gezdirerek dökün.
300 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin