3 Eylül 2013 Salı

Pancar Turşusu Oktay Usta

Pancar Turşusu Oktay Usta , pancar tursusu oktay usta, pancar tursusu oktay usta tarifleri, kırmızı pancar turşusu oktay usta, pancar salatası, pancar turşusu tarifi , pancar turşusu yapılışı malzemeleri, kırmızı pancar turşusu tarifi, oktay usta pancar turşusu tarifi, pancar turşuları, pancar turşusu malzemeleri, kolay pancar turşusu.

Pancar Turşusu Oktay Usta 

  • 1 kilo pancar
  • 4 diş sarımsak
  • 2 çay bardağı sirke
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su

Yapılışı
Öncelikle pancarları düdüklü tencereye koyun.
Üzerine bir çay bardağı sirkeyi, bir çorba kaşığı toz şekeri ve tuzu ilave edin.
İki diş sarımsağı da koyup üzerine biraz su ilave ederek yarım saat pişirin.
Daha sonra pancarların kabuklarını soyup doğrayın.
Pancarları bir kavanoza koyun.
Üzerine kalan bir çay bardağı sirkeyi ve sarımsakları da koyun.
Haşlama suyunu üzerine ilave ederek kapağını sıkıca kapatın.
Bir hafta beklettikten sonra turşunuz hazır..