27 Eylül 2013 Cuma

İmam Bayıldı Tarifi İmam Bayıldı Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri

İmam Bayıldı Tarifi İmam Bayıldı Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri 

İmam Bayıldı Tarifi 
Malzemeleri:
  • 6 tane patlıcan
  • 1 bardak sıvıyağ
  • 6 tane orta boy soğan
  • 15 tane sarmısak
  • 1 bardak zeytinyağı
  • 2 tane domates
  • 1 tane yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 5 tane kesme şeker
  • 2 bardak kaynar su
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber (ölçüsünü damak tadınıza göre yapın)
İmam Bayıldı Yapılışı
Patlıcanları çizgili (alacalı) şekilde soyun.
Tuzlu suda 30 dakika kadar  bekletin
Patlıcanları tuzlu sudan çıkartıp kurulayın.
Kızgın yağda kızarttıktan sonra fırın tepsisine dizin.
Ortalarından uzunlamasına kesin.
İç malzemesini hazırlamak için:
Tavada zeytinyağını kızdırın.
Yarım halka şeklinde doğranmış soğanları ve sarmısağı kavurun.
Doğranmış domatesler, yeşil biberleri, maydanozu, şeker, tuz ve karabiberi üzerine ilave edin.
Arada karıştırarak 10 dakika pişirin.
Hazırladığınız iç harcıcı, kızarmış patlıcanların içine eşit miktarda paylaştırarak doldurun.
2 bardak kaynamış su ilave edin.
Fırında 25-30 kadar pişirin.
Servis yapmadan önce biraz soğumaya bırakın.